DOLAR 32,5667 0.14%
EURO 34,9291 0.67%
ALTIN 2.433,580,04
BITCOIN 21719490,75%
Van
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hiçbir ağrı kesiciye bile gerek kalmayacak!

Hiçbir ağrı kesiciye bile gerek kalmayacak!

Bağışıklık sistemi düşüklüğü birçok enfeksiyon hastalığına yakalanma riskimizi artırır. Grip ile mücadele etmek ise günümüzde daha uzun bir süreye yayılıyor. Grip ile gelen ateş ve ağrı için tavsiye edilen işte bu meyve sayesinde gribe karşı endişelenmeyeceksiniz.

ABONE OL
4 Mart 2024 14:14
Hiçbir ağrı kesiciye bile gerek kalmayacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

C vitamini eksikliği vücudun güçsüzleşmesine, kolayca hasta olabilmesine ve yorgunluğa yol açabilir. C vitamini açısından zengin besinler tüketmek hastalıklara karşı vücudun direncini artırmanın en faydalı yoludur. İşte hastalıklara karşı koruyan greyfurtun etkileri.

Greyfurt, içerdiği yüksek C vitamini miktarı ile bağışıklık sistemini güçlendirebilir. C vitamini, vücudu serbest radikallerden koruyarak ve bağışıklık sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olarak grip gibi enfeksiyonlara karşı koruyucu bir rol oynar.

Aynı zamanda boğaz enfeksiyonu, solunum yolu problemleri, burun akıntısı gibi enfeksiyon rahatsızlıklarında da etkili bir besin olacaktır. Dirençli bir vücut pek çok hastalığı yenebilir.

Sindirim sistemine karşı olumlu etkileri olan greyfurt bağırsak sağlığını iyileştirebilir. Bağışıklık sistemine etki ederek güçlendiren bu meyve bağırsaktaki mikroplara ve enfeksiyonlara karşı da savaşabilir.

Ayrıca, greyfurtun içerdiği vitaminler ve mineraller, genel sağlığı destekleyerek vücudun hastalıklara karşı daha iyi bir savunma mekanizması oluşturmasına yardımcı olur. Özellikle A vitamini, ateş düşürücü etkisi dışında solunum yollarındaki mukozaların korunmasını sağlayabilir.

Greyfurtun içinde öyle uçucu yağlar var ki, bu yağlar da solunum yollarını rahatlatıcı bir etkiye sahip. Özellikle burun tıkanıklığına karşı doğal bir destek sunabilir. Aromatik yapısı sayesinde, solunum yollarınız açılır ve nefes almak daha kolay hale gelir.

Greyfurt, glisemik indeksi düşük bir meyve olarak kan şekeri seviyelerinde olumsuz bir etki yaratmaz. Uzmanlar, greyfurtu acı yapsa da naringin adı verilen bileşenin diyabet rahatsızlıklarında iyileştirici bir fonksiyonu olduğunu belirtiyor.

Tadı diğer meyvelere oranla daha ilginç olan greyfurt grip olduğunuzda en yakınınızda bulunan meyve olmalıdır. Bu acı-tatlı meyvede bulunan sitrik asit, sindirim sonrası alkali bir reaksiyon oluşturur. Yani soğuk algınlığı, öksürük ve gribe karşı koruyucu bir kalkan etkisi verir.

C Vitamini Takviyesi Nasıl Kullanılır? Ne Zaman İçilir?

C vitamini takviyelerini herhangi bir zaman, aç ya da tok karna alabilirsiniz. Ancak askorbik asiti yiyeceklerle birlikte almak, yüksek asidite nedeniyle oluşabilecek potansiyel gastrointestinal yan etkileri azaltmaya yardımcı olabilir.

Ayrıca, yeni yapılan araştırmalar greyfurt suyunun, bazı ilaçların etkilerini arttırdığını ve ölümle sonuçlana- bilecek zararlı yan etkiler ortaya çıkardığını göstermiştir. Bu nedenle ilaç kullanan kişilerin greyfurt suyu içmemeleri önerilmektir.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.