DOLAR 32,5577 0.11%
EURO 34,9273 0.7%
ALTIN 2.435,920,14
BITCOIN 21694660,47%
Van
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Canan Karatay sahur için süper besini açıkladı: İftarın nasıl geldiğini anlamayacaksınız!

Canan Karatay sahur için süper besini açıkladı: İftarın nasıl geldiğini anlamayacaksınız!

Ramazan öncesinde vatandaşlar, sağlıklı ve tok tutan besinleri araştırıyor. Bu yıl da her Ramazan olduğu gibi sahurda tercih edilecek yiyecekler merak konusu. Sağlıklı tercihlerde bulunmak isteyenler için Prof. Dr. Canan Karatay, sahurda mutlaka tüketilmesi gereken mucizevi besini açıkladı. Gün boyu zinde kalarak iftar saatinin nasıl geldiğini anlamayacaksınız. Meğer en faydalı pekmez buymuş. Faydasını duyan kaşık kaşık tüketecek...

ABONE OL
9 Mart 2024 21:18
Canan Karatay sahur için süper besini açıkladı: İftarın nasıl geldiğini anlamayacaksınız!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlıklı beslenme konusunda uzman olan Prof. Dr. Canan Karatay, sahur sofraları için çarpıcı önerilerde bulundu.Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte birçok vatandaş, beslenme alışkanlıklarını gözden geçiriyor.Sağlıklı beslenme konusunda önerileriyle bilinen Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayı için beslenme tavsiyelerini paylaştı.

Karatay’ın önerileri arasında özellikle dikkat çeken bir besin maddesi bulunuyor.Canan Karatay güçlü bir ilaç olarak görülebilen andız pekmezini özellikle sahurda önerdi.

Kan takviyesi

Oruçta vücut direncine dikkat çeken ünlü doktor, andız pekmezini Ramazan ayında kan takviyesi olarak betimledi.

Andız pekmezi eski bir ilaç

Canan Karatay andız pekmezinin eski bir ilaç olduğunu hatırlatarak, özellikle sahurda tüketilmesini tavsiye etti. Çünkü andız pekmezi, vücut yapısını güçlendirebiliyor.

Andız pekmezi faydaları neler?

Andız pekmezi, kan içindeki demir sayımını artırabiliyor. Kanda azalan kan yapıcı hücreleri artırmanın en yararlı yolu, demir eksikliğini ortadan kaldırmak olarak biliniyor. Bu noktada da andız pekmezi devreye girebiliyor.

Karaciğerin toksinlenmesini önler: 

Andız pekmezinin en büyük faydalarından biri, karaciğerdeki toksinlenmeyi azaltabilmesi ve hücrelerin yapısını koruyarak vücutta ödem oluşumunu önleyebilmesi olarak ön plana çıkabiliyor. Nitekim karaciğerin fonksiyonel değerini artırabiliyor.

Tokluk hissi sağlar: 

Sahurda tüketilen söz konusu pekmez, oruç sürecinde kan değerlerinin düşmesini önleyebiliyor. Ayrıca damarlardaki kan yapısının akışını normalleştirebiliyor. Öte yandan uzun süre tokluk hissi sağlayabiliyor

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.