DOLAR 32,3192 0.2%
EURO 35,1054 -0.16%
ALTIN 2.306,811,30
BITCOIN 22837912,65%
Van

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

<strong>Saç ve cilt sağlığına faydalı 5 bitkisel yağ daha! Asker gibi savaşıyor: Dikkat çeken karışımı hangi cilt tipine iyi gelir?</strong>
  • Vanbasınhaber
  • Magazin
  • Yaşam
  • Saç ve cilt sağlığına faydalı 5 bitkisel yağ daha! Asker gibi savaşıyor: Dikkat çeken karışımı hangi cilt tipine iyi gelir?

Saç ve cilt sağlığına faydalı 5 bitkisel yağ daha! Asker gibi savaşıyor: Dikkat çeken karışımı hangi cilt tipine iyi gelir?

Neredeyse her gün kullandığınız saç ve cilt bakım ürünlerinin içinde zararlı kimyasal maddeler bulunduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Doğal yağlar ise eczaneden ya da kozmetik mağazalarından aldığınız bu ürünlerden çok daha besleyici ve nemlendiricidir. Bu yazımızda daha sağlıklı saç ve cilt için kullanabileceğiniz 5 doğal yağa yer verdik. Bonus tavsiyemiz de var: Genelde meyve ve çay olarak tükettiğimiz kuşburnundan elde edilen yağın sağlığa ve cilde olan faydalarını duyunca inanamayacaksınız.

ABONE OL
12 Mayıs 2023 13:49
<strong>Saç ve cilt sağlığına faydalı 5 bitkisel yağ daha! Asker gibi savaşıyor: Dikkat çeken karışımı hangi cilt tipine iyi gelir?</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zeytinyağı- Zeytinyağı neredeyse herkesin evinde bulunur fakat mutfak dışında pek kullanılmaz. Ancak ağır bir yağ olmasına rağmen cildi nemlendirmek için etkili bir yağdır. 1 veya 2 çay kaşığı zeytinyağını cildiniz emene kadar ovarak sürün. Zeytinyağı cildinizdeki nemi tutan bir bariyer oluşturacaktır. Eğer mümkünse organik sızma zeytinyağı kullanın. 2. Hindistan Cevizi Yağı- Hindistan cevizi yağı sağlığa olan faydalarından dolayı genellikle süper besinlerden oluştan listelerde bulunur. Bu yağ cilt ve saç derisi için bir nemlendirici olarak zeytinyağı gibi benzer şekilde kullanılabilir. Bir tutam hindistan cevizi yağını ellerinizin arasında ovuşturun ve saçlarınızdaki elektriklenmeyi azaltmak için hafifçe uygulayın. Hindistan cevizi yağı aynı zamanda içerdiği sağlıklı asitler ile antibakteriyel özellik taşıdığı için enfeksiyonları önlemek veya azaltmak için de kullanılabilir. Her gün 1 veya 2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı yemek, vücudunuzun hem içi hem de dışı için oldukça faydalı olacaktır.

Jojoba Yağı- Jojoba yağı diğer yağlara oranla daha pahalıdır ancak cildin ürettiği doğal yağa en yakın özellikte olduğu için cilt ve saç için ideal bir nemlendiricidir. Saçlarınızı yıkarken şampuanla birlikte kullanacağınız 1 veya 2 damla jojoba yağı daha canlı ve daha sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olacaktır. Çoğu insan yağlı saç sevmez, ancak jojoba yağı nemlendirici ve saçı düzleştirici etkiye sahip hafif bir yağdır. Jojoba yağı düzenli olarak kullanıldığında kuru kafa derisini besleyerek normalleşmesine yardımcı olur. 4-Fındık Yağı- Fındık çok lezzetli bir besindir ama daha da önemlisi cilt için harika bir besindir. Fındık yağı çoğu yağlar gibi çok nemlendirici ve aynı zamanda akne (sivilce) oluşumuna müsait cilde sahip olanlar için idealdir. Eğer vücudunuzda çok hızlı sivilce oluşuyorsa, muhtemelen aşırı verimli yağ bezlerine sahip bir cildiniz vardır. Fındık yağı cildi nemlendirdiğinden yağ bezlerinin çalışmasını yavaşlatacaktır ve bu da sivilce oluşumunu engelleyecektir.

Badem Yağı- Badem yağı cilt için en iyi yağlardan birisidir. Badem yağı nemlendirici etkisinin yanında göz çevresindeki koyu renkli noktaların azaltılmasında ve erken yaşlanmayı engelleme ile ölü deri hücrelerinin yok edilmesinde de etkilidir. 1 dakika boyunca kuru cilde masaj yaparak uygulayın ve sıcak nemli bir bezle temizleyin. Badem yağı sedef ve egzamadan muzdarip olanlar için inflamasyonu azaltıcı etkiye de sahiptir.

Bonus tavsiyemiz: Genelde meyve ve çay olarak tükettiğimiz kuşburnundan elde edilen yağın sağlığa ve cilde olan faydalarını duyunca inanamayacaksınız. Kuşburnu çekirdeği yağı sağlığa faydalar- Ülkemizde ağustos ayının son haftası ile ekim ayının ortasındaki dönemde toplanan, bu yüzden sonbahar ve kış aylarında kurutulmuş olarak bolca tezgahlarda yerini alan kuşburnu ve ondan elde edilen yağın sağlığa sayısız faydası var. Zengin C vitamini içeriği sayesinde cilt yüzeyinde yenileyici görevi gören kuşburnu yağı, enfeksiyonlara karşı da korur.

yeniakit

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.