DOLAR 32,5577 0.11%
EURO 34,9273 0.7%
ALTIN 2.435,920,14
BITCOIN 21694660,47%
Van
10°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tevhid Bayrağı insanlık için neden önemli?

Tevhid Bayrağı insanlık için neden önemli?

Allah; Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed (S.A.V.) aracılığıyla öğrettiği İslam ile insanlığa mükemmel nizamı sunuyor. Allah'ın ortağı olmadığını ve Hz. Muhammed'in onun hem kulu hem elçisi olduğunu yazan Tevhid Bayrağı, Anadolu'nun kapılarını açan Alparslan ve düşmanı İzmir'de denize döken İstiklal Ordusu da dahil olmak yüzyıllardır Müslümanlar'ın elinde dalgalanıyor.

ABONE OL
10 Ocak 2024 11:24
Tevhid Bayrağı insanlık için neden önemli?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüzyıllardır Müslümanlar’ın güzelleştirdikleri her alana taşıdıkları Tevhid bayrağı, anlamı ve üst düzey kaligrafi tekniği ile her dönem ilgi çekiyor.

Tevhid Bayrağı’nın üzerinde Kelime-i Tevhid bulunuyor. Türkçe ifadeyle, bayrağın üzerinde “Allah’tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (S.A.V.) onun kulu ve resuludür.” anlamına gelen; “La ilahe illallah Muhammedun Resulullah” ifadesi yer alıyor.

DÜNYADA KAPILARI AÇAN ANAHTAR

Tevhid Bayrağı’nı kabullenen bir insan, diğer ifadeyle bir Müslüman, herhangi bir kişiye göre dünyada çok daha geniş bir insan ağına sahip oluyor. Müslümanlar Asya’dan Afrika kıtasına, hatta Avrupa’nın ortasına kadar geniş bir coğrafyada yaşıyor. Dolayısıyla Tevhid Bayrağı’nı elinde tutan bir insan neredeyse dünya topraklarının en az yarısında ‘muhabbetle’ karşılanıyor. Tevhid Bayrağı taşımıyorsa ya da yakınlarda Tevhid Bayrağı bulamadıysa ‘Selamun Aleyküm’ demesi yeterli oluyor.

TEKNİĞİ ÜST DÜZEY

Mükemmel nizam çerçevesinde şekillenen toplumun yetiştiği Müslüman sanatkarlar tarafından tasarlanan Tevhid Bayrağı, hat sanatının en güzel örneklerinden biri olarak çıkıyor. Hat sanatı, Batı toplumlarında ‘kaligrafi’ olarak da biliniyor ve güzel yazı yazma sanatı olarak biliniyor. Batı, bu konuda Müslümanları yakından takip ediyor. Ünlü ressam Pablo Picasso, hat sanatının üstün tekniğini ”Sizin hat sanatınız bizim ulaşmaya çalıştığımız modern sanata yüzlerce yıl önce ulaşmış” sözleriyle açıklıyor.

Picasso, ”Sizin hattatlarınız sanatın tenâsüp, kâide ve imkânlarını sonuna kadar kullanmış ve gelecek nesillere yeniden keşfedecek bir şey bırakmamıştır” ifadeleriyle Müslümanlar’ın yakaladığı başarıyı sanat camiasına ilan ediyor.

Milat

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.