DOLAR 32,4488 0.03%
EURO 34,7967 -0.21%
ALTIN 2.426,97-0,32
BITCOIN 20646841,47%
Van
16°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İkinci el otomobilde zam kapıda!

İkinci el otomobilde zam kapıda!

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, otomobil piyasasındaki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ertemel, Şubat ayıyla birlikte otomobil piyasasında hareketliliğin başladığını belirtti.

ABONE OL
7 Nisan 2024 20:29
İkinci el otomobilde zam kapıda!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mart ayında artan satış adetlerinin ardından Nisan ayında da hareketliliğin Ramazan Bayramı etkisiyle artarak devam ettiğini ifade etti. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla sıfır ve ikinci el otomobil piyasasında hareketliliğin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini vurguladı.

Özellikle ikinci el otomobil piyasasında yaşanan hareketliliğin, şu an için beklenen seviyenin altında olduğunu ancak sıfır otomobildeki fiyat artışları nedeniyle ikinci el otomobillerin daha cazip hale geldiğini belirtti. Yaz aylarında talebin artmasıyla birlikte ikinci el otomobil piyasasının beklenen seviyeye ulaşacağını ve yılın ikinci yarısının “otomotivde ikinci el dönemi” olabileceğini dile getirdi.

Döviz kuru fiyatları etkiledi

Ertemel, otomobil fiyatlarını etkileyen ana unsurların döviz kuru ve maliyetler olduğunu söyledi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte talebin artmasıyla otomobil fiyatlarında artış görülebileceğini ancak Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler sayesinde fiyat artışlarının geçmiş yıllardaki gibi hızlı olmayacağını belirtti.

Sıfır otomobildeki fiyat artışlarına değinen Ertemel, kampanyalar devam etmesine rağmen fiyat indirimlerinin azaldığını ve bu durumun otomobil fiyatlarının artışına neden olduğunu ifade etti. Ayrıca, ikinci el otomobil fiyatlarının sıfır otomobillere göre daha az arttığını ve bu nedenle ikinci el otomobillerin daha cazip hale geldiğini belirtti.

Son olarak, otomobil satışlarına ilişkin verilere değinen Ertemel, Türkiye genelinde mart ayında 109 bin 828 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştiğini ve pazarın önceki yıla göre yüzde 50,9 artış gösterdiğini aktardı.

Kaynak: Haber7

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.