DOLAR 32,5546 -0.02%
EURO 34,8933 0.02%
ALTIN 2.432,770,12
BITCOIN 2169869-0,11%
Van
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Edremit’in Geleceği İçin Master Plan: Başkan Say Dönüm Noktasını Açıkladı

Edremit’in Geleceği İçin Master Plan: Başkan Say Dönüm Noktasını Açıkladı

Edremit Belediye Başkanı İddialara Yanıt Verdi: 100 Yıllık Master Plan ve Sosyal Projeler Vurgusu

ABONE OL
28 Mart 2024 21:27
Edremit’in Geleceği İçin Master Plan: Başkan Say Dönüm Noktasını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, yerel ve ulusal medya mensuplarıyla gerçekleştirdiği sabah kahvaltısında önemli açıklamalar yaptı. Say, jupiterbahis basın mensuplarıyla olan yakın ilişkileri ve eleştirileri dikkate aldıklarını ifade etti. Geçtiğimiz hafta tanıtımını yaptığı projeler hakkında görüş alışverişi yapmak üzere toplandıklarını söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Say, belediyenin medya mensuplarıyla iletişimini çok önemsediğini, gerek öneri gerekse eleştirilerle kendilerinin yol gösterici olacağını vurguladı. Geçmişte gözden kaçırdıkları veya eksik buldukları noktaları basın aracılığıyla telafi etmek istediklerini dile getirdi.

Edremit için 50-100 yıllık bir master plan hazırlama niyetinde olduklarını belirten Say, bu konuda üniversitenin ilgili bölümleriyle çalışmaya başladıklarını aktardı. Şehrin gelecekteki yol, yeşil alan ve ticari bölgelerinin netleşeceğini fakat bu planın henüz hazır olmadığından bahsetti ve tüm paydaşlarla birlikte bir master plan yapılacağını ifade etti.

Edremit Belediyesi’nin yeşil alanlara önem verdiğini vurgulayan Say, özellikle DSİ’ye ait eski yerleşkenin millet bahçesi olarak korunarak, doğal dokunun yaşatılmasını amaçladıklarını açıkladı. Belediye olarak sosyal projelere de önem verdiklerini, örnek olarak da Edremit Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ESEM) ücretsiz dersane hizmeti verdiklerini, talebin kapasitenin 3 katı olduğunu dile getirdi.

Teleferik ve yüzen otel projeleri hakkında da bilgi veren Say, bu projelerin gerçekleştirebilir olduğunu ve 2019 vaatlerinin büyük kısmını yerine getirdiklerini ifade etti. Yüzen otel projesinin, bakanlıklar nezdindeki işlemlerin uzamasından dolayı tamamlanamadığını belirtti.

Emekliler için bayramlarda ikramiye vereceklerini açıklayan Say, bunun 2024 Ramazan Bayramı’nda başlayacağını belirtti. Edremit ulaşımı ile ilgili olarak büyükşehir belediyesinin yetkisi olmasına rağmen üzerinde çalıştıkları projeleri olduğunu ve şehir için bazı başarılar elde ettiklerini vurguladı.

Belediye hizmet binası projesine değinen Say, pandemi nedeniyle hizmet binası yapımını erteleyip, altyapıya öncelik verdiklerini, ancak halkın ihtiyaçlarına yönelik olarak eski yün iplik fabrikasını belediye hizmet binası olarak planladıklarını açıkladı.

Şamran Kanalı’nın korunmasına yönelik çalışmalardan bahseden Edremit Belediye Başkanı, kanalın UNESCO Geçici Miras Listesi’ne alınmasına yönelik işlemleri tamamladıklarını belirtti.

Say, sahil bölgelerindeki kirlilikle mücadelenin yanı sıra, kafe ve sosyal tesisler ile vatandaşlara hizmet verdiklerini ve Edremit kıyılarını temiz tutma konusunda önemli mesafeler aldıklarını ifade etti. Yanlış anlaşılıp eleştirilen ve iptal edilen uygulamalar hakkında da konuşan Say, bunların gerekli planlamalarla vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzenleneceğini söyledi.

Son olarak Belediye bütçesi ve yapılan yatırımlar hakkında da detaylar paylaşan İsmail Say, şeffaf bir yönetim sergilediklerini ve belediyenin mali konulardaki denetimlerden temiz çıktığını ifade etti. Eleştirilere ve iddialara karşı her zaman açık olduklarını ve kendilerine yönelik karalamaların asılsız olduğunu savundu.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r