DOLAR 32,5546 -0.02%
EURO 34,8933 0.02%
ALTIN 2.432,770,12
BITCOIN 2169869-0,11%
Van
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

2025’te bütün polislerimizde kamera olacak

2025’te bütün polislerimizde kamera olacak

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın programına katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve geldiği günden bu yana yaşanan gelişmeleri aktardı. Ayrıca '2025'te bütün polislerimizde kamera olacak' detayını verdi.

ABONE OL
29 Şubat 2024 12:50
2025’te bütün polislerimizde kamera olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın moderatörlüğündeki Tarafsız Bölge programında gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Yerlikaya’nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Tehditlere alışkınız

Vatandaş kendisine üstten bakanı, kibirli olanı sevmez. Eğer kibri kırmayla ilgili inandığımız bir şey var. İnsan hakları dedik, hukuk dedik. Mesai arkadaşlarımla çalışırken, aziz milletimizin hizmetinde bulunurken, birileri kendinde suç işlemeyi ayrıcalık görüyor ‘bana bir şey olmaz’ diyorsa kusura bakmasın. Biz devletten milletten daha büyük bir güç görmüyoruz. Kararlılıkla, cesaretle üstüne gidiyoruz. Ben 33 yıl bu ailede bir evlat olarak hizmet verdim. Tehditlere alışkınız.

Erzurum’a gittik. Karşılama kalabalık. Bir kahvede çay içtik. Bir amcamızın yanına gittim oturdum. Dedi ki İçişleri Bakanı sen misin? Evet dedim. Ben sana her sabah dua ediyorum, kötülerle mücadele ediyorsun. Dedim ben tek başıma yapmıyorum ki. Sonra dedi En çok ona ediyorum dedi Sayın Cumhurbaşkanımız için. Vatandaşın gönlünde bu mücadelenin yer aldığını gördüm. Türkiye’nin her yerinde insanlarımız huzur istiyor. Anadolu’da bir dua var. ‘Allah huzurdan ayırmasın’ diye. İlk geldiğimizde biz dedik ki mottomuz ne olsun: Türkiye’nin huzuru.

81 vilayette çalışıyoruz

Gece gündüz demeden her yerde varız. Kara vatan, mavi vatan, siber vatan her yerdeyiz. Ceza kanununa kimse kara vatanda da mavi vatanda da siber vatanda da girmesinler, karşılarında bizi bulurlar.

81 vilayette çalışıyoruz. Valilik çok onurlu bir meslek. Ama İçişleri çok büyük bir teşkilat. Kadim bir bakanlık. Güçlü kurumsal bir yapısı var ve işi çok. Adaptasyon ile ilgili hiçbir sorunumuz olmadı. Herkesin bir çalışma tarzı var doğası gereği. Kim vatandaşlarımıza yan bakıyorsa, hukukun bize vermiş olduğu güç ile ona geçit yok.

365 gün operasyon yapıyoruz

365 gün operasyon yapıyoruz. Kırsalda yaptığımız operasyon sayısı 17 bin 234. Hain terör örgütü PKK’yı bitirme noktasına getirdiğimiz bir gerçek. Hem kırsalda hem şehirde onların sözde barınma merkezlerinde tarama faaliyetinde bulunuyoruz. En ufak gelen duyumu dahi kayda alıyoruz. Her hafta bana sunum yaparken telsiz kestirmesi şu, duyum bu her türlü detay anlatılır. Çok güçlü bir istihbarat ağımız var. Kabine’de güzel uyumlu bir çalışma var. Terör örgütüne nefes aldırmıyoruz.

Yerli ve milli savunma sanayinin de katkısı çok büyük. Diyelim bir duyum geldi, orada günlerce İHA’mız tur atıyor. Duyumlar doğru gibi davranıp hareket ediyoruz. Bir duyum ile ilgili bir sene boyunca peşinde olduğumuz durumlar da var.

Yerli teknolojilerimiz bize muazzam güç sağladı. İHA ve SİHA ile saniye saniye operasyonu izliyorum. Yerli ve milli savunma sanayinin de katkısı çok büyük. Diyelim bir duyum geldi, orada günlerce İHA’mız tur atıyor. Duyumlar doğru gibi davranıp hareket ediyoruz. Bir duyum ile ilgili bir sene boyunca peşinde olduğumuz durumlar da var. Nefes aldırmıyoruz, aldırmayacağız. Durmayacağız da.

‘Cumhurbaşkanımız aradı’

Ben valilik yaparken Sayın Cumhurbaşkanımız aradı beni. Dedi ki bizim 21 yıldır terör örgütleri ile amansız bir mücadelemiz var. Son terörist de etkisiz hale getirilene kadar bu mücadeleyi sürdüreceksiniz. Bu çalışma büyük bir sorumluluk. Anadan babadan serden yardan geçmeye var mısınız? Benim ilk önce bir sesim gitti. Dedim ki aziz milletimizin duaları bizimle oldukça görevimizi hakkıyla yerine getirmeye çalışırız Allah izin verirse.

Terör örgütlerinde özgüven yok

MİT ile birlikte içeride ve dışarıda, bunları özellikle siber vatanda bıraktıkları izleri çok iyi takip ediyoruz. Bunlar zaten Google’a da sorsanız din istismarcısı istihbarat örgütü diye çıkar. Dini duyguları istismar ederek neler yaptıklarını gördük. Terör örgütlerinde özgüven yok. Yapabildikleri tek şey, yapmaya çalıştıkları tek şey, halka çevrimiçi olarak fitne sokmaya çalışmak.

Dini duyguları istismar ederek neler yaptıklarını gördük. Terör örgütlerinde özgüven yok. Yapabildikleri tek şey, yapmaya çalıştıkları tek şey, halka çevrimiçi olarak fitne sokmaya çalışmak.

‘DEAŞ’ı Obama kurdurdu’

Dünyada DEAŞ’la mücadeleyi yiğitçe yapan tek ülke Türkiye. Cumhurbaşkanımızın bir ifadesi var ‘Teröristan kurdurmayacağız’. Trump ‘DEAŞ’ı Obama kurdurdu’ dedi. Bunların hepsi asimetrik savaşın aparatları. Bunların tek amacı Türkiye’nin huzurunu bozmak. Bin 210 operasyon yaptık. 2 bin 500 kişi gözaltına alındı. İçinde az da olsa yerli kişiler de var.

DEAŞ hala kendisinin var olduğunu göstermeye çalışıyor. Sansasyonel operasyon yaparak kendisini göstermeye çalışıyorlar. Sol örgütler de böyle. Biz bunları takip ediyoruz. Sayıları etkinlikleri azalıyor. Santa Maria Kilisesi’nde saldırısı da bunlar yaptı. Cumhurbaşkanımıza anbean bilgi verdik. Cumhurbaşkanımız 24 saat süre verdi olay aydınlatmamız için. Her şey o araçta başladı. O araç bizi 40’a yakın eve götürdü. 10. saatte biz netice aldık. Bunu yüzde yüz DEAŞ yaptı. 27 tutuklama var burada. Olayı hala takip ediyoruz. Bunlara bu talimatı kim veriyorsa huzur iklimini hedef alıyor.

bakım masrafı yok herkesin içi rahat olsun.

‘9 ayda 107 ton uyuşturucu yakaladık’

Gençlerin geleceğini söndüren bir illet uyuşturucu. Biz bunu ayırdık. Bir arz tarafı var bu işin. İmal ve ticaret kısım yani büyük olan kısım var. Bir de kullanıcı tarafı var. Bu önce küçük arz dediğimiz sokak satıcıları ile kullananlar. İstanbul’da bir yazılım var. UYUMA. Bir uygulama oradan bildirebilirsiniz. Biz o küçük arzı yani sokak satıcılarına karşı 81 milyon mücadele edelim diyoruz. Gördüğünüzü bize söyleyin. Şu kişi şu yerde aynı saatte duruyor, şunu yapıyor. Arayın söyleyin. Biz göz açtırmıyoruz. 9 ayda 107 ton uyuşturucu yakaladık.

Hırsızlık oranlarını çok daha aşağılara çekmeyi hedefliyoruz. Evden hırsızlık yüzde 39,6 oranında düşüş gösterdi. Bu oranı daha da aşağıya çekiyoruz. Dolandırıcılık çevrimiçi olarak arttı. Burada vatandaşa çok iş düşüyor. Bilinçlenecek, tuzağa düşmeyecek. Çok iyi eğitimli, bilim insanları bile düşüyor tuzağa. Her 10 olaydan 9’unu aydınlatıp adalete teslim ediyoruz.

KADES uygulaması

Bir KADES uygulamamız var, ihbar çok önemli. Böyle bir ihbar olunca kırmızı alarm olarak görüyoruz 3,4 dakikada orada oluyoruz. Bu KADES uygulamasını indirmelerini istiyoruz kadınlarımızda.

2500 personel trafik birimlerinde

2 buçuk yıl içinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tamamlanacak. İlgili bakanlıklarımız ile çalışmalar yapıldı. Huzurun yüzyılında Türkiye Yüzyılında kazandırmış olacağız. Uzun zamandır böyle bir ihtiyaç vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu gördü. İstanbul’da en büyük sorunlardan biri trafik. Bu sebeple 2500 personel trafik birimlerinde. Asayişte de sayıyı 3.069 olarak artırdık o da şimdilik. Bu sayı daha da artacak.

2025’te bütün polislerimizde kamera olacak

Cumhurbaşkanımızın Avrupa’daki ordulardan daha fazla dediği sayı işte bu. Kontrolü artıracağız, huzur uygulamalarını artıracağız. Bunlar her yerde olacak. Kurumlardaki kameralar ile entegre olacağız. Bunun alt yapısını da arkadaşlarımız çalışıyor. 2025’te bütün polislerimizde kamera olacak. Polislerimizin yakasında kamera olacak.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r