DOLAR 32,6873 0.58%
EURO 34,7938 0.01%
ALTIN 2.503,290,78
BITCOIN 20195880,11%
Van
15°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

YABANCI GAZETECİLER MİKROBİYALİTLERE DALIŞ YAPTI

YABANCI GAZETECİLER MİKROBİYALİTLERE DALIŞ YAPTI

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Van Denizi Yüzme Festivaline katılan yabancı gazeteciler Van Gölüne dalış yaparak dünyanın en büyük mikrobiyalitlerini kayıt altına aldı.

ABONE OL
21 Temmuz 2022 19:28
YABANCI GAZETECİLER MİKROBİYALİTLERE DALIŞ YAPTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Gölünü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 – 23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 1. Van Denizi Yüzme Festivali devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Almanya, Fransa, Azerbaycan, Kırgızistan’dan gelen 7 gazeteci festivale katıldı.

Festival Kapsamında Van Gölü’nü gezen gazeteciler dünyanın en büyük mikrobiyalitlerinin bulunduğu Gevaş İlçesinin Altınsaç Mahallesine gitti. Burada vandiving dalış okulu desteği ile Dalış Eğitmeni Serkan Ök ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının dalgıçlarıyla suya dalan gazeteciler mikrobiyalitleri görme imkanı ve tecrübesini yaşadı. Mikrobiyalitlerin görüntü ve fotoğraflarını alan gazeteciler bulundukları ajans ve televizyonlara da bu güzelliklerin haberini geçti.

Van’ı ve Van Gölünü çok beğendiğini söyleyen Kırgızistanlı gazeteci Erlan Aknazarov, “ Van Gölü suyu çok farklı ve deniz kadar büyük. Van’ın harika bir doğası ve coğrafyası var. Dalgıçlarla birlikte mikrobiyalitlere daldık. Mikrobiyalitlerin su altındaki görüntüleri çok etkileyiciydi. Benim için inanılmaz bir tecrübe oldu. Tüm dostlarımı buralara getirmek için büyük çaba sarf edeceğim” dedi.

Van’ın güzellikleriyle marka bir şehir olabileceğini söyleyen Azerbeycanlı gazeteci Nemat Akbarli ise “En son depremde Van’a gelmiştim o günden bu yana Van çok değişmiş ve güzelleşmiş. Bugünde suya dalarak mikrobiyalitlere daldık. Etkinlikten büyük keyif aldım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

YÜZLERCE SPORCU ÇARPANAK ADASINA YÜZEREK ULAŞTI
Festivalin bir diğer ayağı ise Çarpanak Adasında yapıldı. Çarpanak İskelesinde bir araya gelen yüzlerce sporcu yaklaşık bir kilometrelik mesafeyi yüzdü. Sporcuların zorlu anlar yaşadığı etkinlik güzel görüntülere sahna oldu.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özer “Çarpanak Adası’nın Van Gölü’nün en büyük dördüncü adası. Adanın turizme kazandırılması için böyle bir festival düzenledik. Van Gölü çok özel bir yer. Tarihi ve doğasıyla bunu kanıtlamaya dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

Festival 23 Temmuz Cumartesi gününe kadar farklı rotalarda devam edecek.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.