DOLAR 32,5462 -0.01%
EURO 34,8426 -0.09%
ALTIN 2.428,56-0,05
BITCOIN 21685130,91%
Van
10°

PARÇALI BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

VASKİ’den Kötü Koku Açıklaması

VASKİ’den Kötü Koku Açıklaması

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, "Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi"nden kaynaklı olduğu öne sürülen koku ile ilgili açıklama yaptı

ABONE OL
5 Haziran 2022 21:24
VASKİ’den Kötü Koku Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

VASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Son günlerde kamuoyunda Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nden kaynaklı olduğu öne sürülen koku ile ilgili artan şikayetler üzerine bu açıklama notu, kamuoyu ile paylaşılmak üzere hazırlanmıştır. Bilindiği üzere ilimiz ve Van Gölü için büyük öneme sahip Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisimiz, 5 Haziran 2021 tarihinde ‘Dünya Çevre Günü’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle hizmete açılmıştır. Tesisimiz 1 yıldır çevre mevzuatına uygun olarak arıtma faaliyetini yerine getirerek, çalışmaya devam etmektedir. Tam kapasiteyle arıtma faaliyetini yerine getiren tesisimiz, devreye alınmasının hemen ardından yanında bulunan eski tesis devre dışı bırakılmıştır. Nisan ayı sonu itibariyle eski arıtma tesisi hurda karşılığı yıkım ihalesi yapılmıştır. Yıkım işini alan firmayla Mayıs ayı sonu itibariyle sözleşme imzalanarak tesis alanının yıkımı ve rehabilitasyonu süreçleri başlatılmıştır” denildi.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.