DOLAR 32,3837 0.18%
EURO 35,0022 -0.26%
ALTIN 2.324,410,23
BITCOIN 2267013-0,70%
Van

PARÇALI AZ BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

VASKİ KATIRLARLA ÇIKTIĞI 3500 METREDE ÇALIŞMA YAPTI

VASKİ KATIRLARLA ÇIKTIĞI 3500 METREDE ÇALIŞMA YAPTI

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü kuraklık nedeniyle birçok evin susuz kaldığı Bahçesaray İlçesi Yaşlıkavak Mahallesi su kaynağında bakım, onarım ve yenileme çalışması yaptı. Su kaynağının bulunduğu 3500 metre yüksekliğindeki Sovak Dağının zirvesine ise malzemeler katır sırtında taşındı.

ABONE OL
22 Eylül 2022 20:11
VASKİ KATIRLARLA ÇIKTIĞI 3500 METREDE ÇALIŞMA YAPTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’nın direktifleri doğrultusunda kırsal kesimlerdeki mahallelerin içme suyu ihtiyacını karşılamak için yoğun çaba harcıyor. Çalışmalar kapsamında VASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri Bahçesaray İlçesi’ne bağlı Yaşlıkavak Mahallesi’nin içme suyu sorunu çözmek için harekete geçti. Bölgede yapılan incelemeler sonucunda eski kaptajların su ihtiyacını karşılayamaması, eski kaptaj kaynaklarının yetersizliği ve yaz aylarında meydana gelen kuraklık ve ana kaynağının bulunduğu 3500 metre yüksekliğindeki Sovak Dağı’nın zirvesinde bulunan su kaynağında ciddi su sorununu yaşandığı tespit edildi.

MALZEMELER KATIRLARLA TAŞINDI

Mahalledeki içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlatan VASKİ ekipleri ana kaynağın bulunduğu 3500 metre yükseklikte ki su kaynağına ulaşmak için sabahın ilk ışıklarıyla yola çıktı. Zorlu coğrafya da arazi araçlarıyla dağın eteklerine kadar ulaşan ekipler yolun bitmesiyle birlikte malzemeleri katırlara yükledi. Yaklaşık 2 kilometrelik yolu katırlarla kat eden ekipler zorlu tırmanışın ardından zirveye ulaştı. Ekipler zirvede bulunan kaynakta yeni kaptaj ve yenileme çalışmalarına başladı.Eski hat ve kuraklıktan dolayı yıllardan bu yana su sıkıntısı yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri yapılan çalışmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek VASKİ ekiplerine teşekkür etti.Çalışmanın kısa sürede tamamlanması planlanırken, yeni kaptaj ve yenileme çalışmalarıyla birlikte mahallenin içme suyu sorunun en kısa zamanda çözülmesi hedefleniyor.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.