DOLAR 32,3428 0.19%
EURO 35,1255 -0.17%
ALTIN 2.239,87-0,15
BITCOIN 2032344-7,93%
Van

HAFİF KAR YAĞIŞLI

16:39

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

VANLI BOKSÖR AHMET PEKEL AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ

VANLI BOKSÖR AHMET PEKEL AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ

ABONE OL
22 Nisan 2022 17:22
VANLI BOKSÖR AHMET PEKEL AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da düzenlenen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden milli sporcular, 1 altın ve 6 bronz olmak üzere toplamda 7 madalyanın sahibi oldular. Ay Yıldızlı forma ile ülkemizi 54 kiloda temsil eden, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Ahmet Pekel ise kazandığı bronz madalya ile Avrupa Üçüncüsü oldu.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Milli Boks sporcusu Ahmet Pekel, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılan Gençler Avrupa Boks Şampiyonası 54 kiloda mücadele eden Ahmet Pekel, İspanya, Moldovya, Romanya;’lı rakiplerini eledikten sonra, finalde ise İngiltere’li rakibine yenilerek Avrupa üçüncüsü oldu. Boks Federasyon yetkililerinin geleceğin Avrupa Şampiyonu olarak gördüğü Ahmet Pekel’in başarısı Van’da da sevinçle karşılandı.
Van’da son yıllarda birçok farklı branşta elde edilen başarılar spor camiası ve Van kamuoyu tarafından tebrik ve takdir toplamaya devam ediyor. Başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyen Van’lı boksörler Bulgaristan’ın Sofya şehrinde 11-21 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılan ‘Gençler Avrupa Boks Şampiyonası’nda Milli Takım adına 54 kiloda ay yıldızlı forma ile ringe çıkan sporcumuz Ahmet Tekel İspanya, Moldovya ve Romanya’lı rakiplerini yenerek bronz madalyaya uzandı ve AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ oldu.
Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ; “Sporcumuz Ahmet Pekel 54kg’da Avrupa üçüncüsü oldu. İlimiz adına oldukça kıymetli olan bu başarı, Göğsümüzü kabartan bizleri gururlandıran bir sonuçtur ve bu başarısından dolayı sporcumuz Ahmet Pekel’i, kurumumuz ve aynı zamanda Milli Takım Antrenörümüz olan Ayhan Öz’ü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” İfadelerini kullandı.
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 10 gün boyunca devam eden Gençler Avrupa Boks Şampiyonası sonucu Van’a 1 Avrupa Üçüncülüğü ile dönmeyi başardıkları için mutlu olduklarını belirten, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, “Türkiye Milli Boks Takımı adına 25 sporcumuzun katılım sağladığı şampiyonaya bizlerde ilimizden Ülkemizi temsilen 1 bayan ve 1 erkek sporcumuz ile katılım sağladık.
İspanya, Moldovya, Romanya’lı rakiplerini mağlup eden ve son müsabakasında ise İngiltere’li rakibine mağlup olan sporcumuz Ahmet Pekel zorlu ve çekişmeli müsabakalar sonucunda, Ülkemize 54 kiloda bronz madalya ile Avrupa üçüncülüğü kazandırdı. Dünyanın birçok ülkesinden katılımın sağlandığı böylesi zorlu müsabakalarda ilimizin adını duyurmak bizleri çok mutlu etti.
Kazandığımız bu güzel dereceler ile bizlere mutlulukların en güzelini yaşatan sporcumuzu tebrik ediyor onunla gurur duyuyoruz.
Bu konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Gençlik be Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.