DOLAR 32,3427 0.17%
EURO 35,2113 0.05%
ALTIN 2.246,210,14
BITCOIN 2131364-2,84%
Van

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

VAN’DA ZORLU KARLA MÜCADELE MESAİSİ

VAN’DA ZORLU KARLA MÜCADELE MESAİSİ

Van'da Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, metrelerce karın bulunduğu kırsal mahallelerde yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

ABONE OL
14 Mart 2023 11:32
VAN’DA ZORLU KARLA MÜCADELE MESAİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde yürütülen karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri tarafından kırsal bölgelerde kar yağışı, tipi ve çığ nedeniyle kapalı olan mahalle ile mezra yolları, yürütülen çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı.

Van merkeze 90 kilometre uzaklıkta bulunan Gevaş ilçesi Töreli, Anaköy ve Daldare mahalle grup yolu ve bu mahallelere bağlı 10 mezra yolun açılması için çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 5 metre kalınlığında karın bulunduğu bölgede ekipler, zorlu coğrafyaya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Daldere Mahallesi sakinlerinden Muhsin Yılmaz, “Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu yıl yollarımızı erkenden açtı. Ekipler yaklaşık 5 metre karı temizleyerek hizmet ediyorlar. Hayvan yemimiz bitmişti yol açıldı gittik hayvanlarımıza yem aldık. Bu çalışmalarımdan dolayı Büyükşehir belediyesi ekiplerine teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Zorlu şartlara rağmen çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı Gevaş Şantiye şefi Maşallah Şeker ise, “Havaların ısınmasıyla birlikte şehir merkezindeki karla mücadele çalışmalarımız bitti. Ama biz halen yüksek rakımların olduğu kırsal alanlardaki yollarda karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yer yer kar kalınlığı 5-6 metreye kadar ulaşabiliyor. Biz zorlu şartlara rağmen çalışmamızı sürdürüyoruz. Halkımızın mağdur olmaması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ediyor.” dedi.

Ayrıca karla mücadele yapan iş makinelerin bakım ve onarımını Makine İkmal ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından çalışmanın yapıldığı alanda yapılıyor.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.