DOLAR 32,4340 0.17%
EURO 35,1209 -0.09%
ALTIN 2.323,340,20
BITCOIN 22915792,93%
Van

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

VAN’DA STOKÇULUĞA GEÇİT YOK

VAN’DA STOKÇULUĞA GEÇİT YOK

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı V. İhsan Emre Aydın, ilçe sınırlarında gerçekleştirilen stok incelemeleri, fahiş fiyat artışı, etiket ve gıda denetimlerine katıldı.

ABONE OL
8 Mart 2022 20:49
VAN’DA STOKÇULUĞA GEÇİT YOK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ruhsat ve Şube Müdürlüğü Gıda Denetim Şefliği, Van Ticaret İl Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin, ilçe sınırlarında yürüttüğü kapsamlı denetimlere katılan Başkan V. Aydın, denetimlere katılarak, yerinde incelemelerde bulundu.

Stokçuluğun yanı sıra ayrıca satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında da inceleme yapan Başkan V. Aydın, “İpekyolu ilçesinde stokçuluk, fahiş fiyat denetimleri, gıda denetimleri hem belediyemiz hem İl Ticaret Müdürlüğümüz hem de İlçe Tarım Müdürlüğümüzle beraber bütün ve genel bir çalışma yürütmekteyiz. Şu ana kadar yapılan denetimlerde gerek gıda maddelerinde olsun gerek diğer temel ihtiyaç maddelerinde olsun herhangi bir stok durumunun olmadığını, marketlerin satışlarına devam ettiğini fiyat uyuşmazlıkları olmadığını gördük. Biz bunun dışında da fiyatları marketler bazında denetleyerek aralarındaki farkları denetliyoruz. Yapmış olduğumuz denetimler sonucunda cezai işlem gerektiren durumlar karşısında hem Zabıta Müdürlüğümüz hem de İl Ticaret Müdürlüğümüz gerekli işlemleri uygulamaktadır. Sadece fiyat denetimleri yapmıyoruz bunun yanında da gıdaların üretim ve tüketim tarihlerini kontrol ederek hemşehrilerimize sağlıklı gıdaların ulaştırılması noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye ifade etti.Özellikle son günlerde vatandaşlardan sıkça gelen ‘marketler sıvı yağları stokluyor, raf fiyatı ile kasadaki fiyat farklı çıkıyor’ şikayetleri üzerine denetimlerini yürüten ekipler ilçe sınırlarında denetimlerini sürdürmeye devam edecek.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.