DOLAR 32,3634 0.13%
EURO 34,9794 -0.28%
ALTIN 2.324,290,22
BITCOIN 22890732,66%
Van

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Van’da ‘Dünya Göçmen Kuşlar Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Van’da ‘Dünya Göçmen Kuşlar Günü’ Etkinliği Düzenlendi

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Göçmen Kuşlar Günü’ nedeniyle ilkokul ve İlköğretim öğrencilerini kuş gözlemi için geziye götürdü.

ABONE OL
11 Mayıs 2022 20:45
Van’da ‘Dünya Göçmen Kuşlar Günü’ Etkinliği Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediyesi, Van Gölü havzasının korunması ve geleceğe taşınması için bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, “Dünya Göçmen Kuşlar Günü” nedeniyle öğrenciler için teknik gezi programı düzenlendi. Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi ve Karagündüz İlköğretim Okulu öğrencileri Erçek Gölü kuş gözlem alanına geldiler. Kuş gözlem alanını gezen öğrencilere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Prof. Dr. Lokman Aslan tarafından mini bir eğitim verdi. Aslan, öğrencilere göçmen kuşlar ve göç yolculuğu konusunda bilgi ve farkındalığı anlatırken yaralı bir şekilde bulunan ve tedavi edilen bir kaya kartalını doğaya saldı.

Eğitimin ardından öğrenciler Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürlüğün teleskop ve dürbünleri ile sahada gözlem yaptı.

“KUŞLARI VE FLAMİNGOLARI DAHA YAKINDAN TANIDIK”

Alana arkadaşları ile birlikte geldikleri söyleyen Gizem Polater isimli öğrenci, “Biz buraya cennet kuşlarını ve flamingoları görmeye geldik. Ben ve arkadaşlarım çok mutlu olduk. Kuşları ve flamingoları daha yakından tanıdık. Bize bu duyguyu yaşatan Van Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.

“BİRÇOK KUŞ TÜRÜNÜ GÖRDÜK”

Öğrencileri ile kuşları izlemeye gelen Didem Yaşar isimli öğretmen ise, “Bugün bu etkinlikte kuşları izlemeye geldik. Flamingolar, turnalar ve birçok kuş türünü gördük. Bu bizi inanılmaz mutlu etti. Kuşların buraya gelip konaklaması bizi çok mutlu ediyor. Bu etkinlik için belediye ekiplerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye ekipleri yüzlerce öğrenciye aşure dağıttı. Ayrıca öğrencilerde çevre bilincinin oluşması içinde alan çöp temizliği yapıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi, yüzlerce kuş türünden gözlemlendiği Van Gölü Havzasının geleceğe taşınması içinde çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.