DOLAR 32,6023 0.39%
EURO 34,8222 0.24%
ALTIN 2.492,590,34
BITCOIN 21150873,46%
Van
15°

AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Van YYÜ’de metaverse etkinliği

Van YYÜ’de metaverse etkinliği

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 40. Yıl etkinlikleri kapsamında İlahiyat Fakültesi’nde ‘Metaverse İnsanlığın Hayatında Neleri Değiştirecek’ adlı konferans programı düzenlendi.

ABONE OL
18 Mayıs 2022 21:42
Van YYÜ’de metaverse etkinliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konferans, İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Selahattin Kıyıcı Konferans Salonu’nda Türkiye Düşünce Platformu Başkanı ve İş İnsanı Taşkın Koçak’ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin de katıldığı konferansta, sanal gerçeklik teknolojisinin geliştirilmiş hali olarak görülen ve kurgusal evren olarak tarif edilen Metaverse’nin teknolojik gelişimiyle ilgili tanıtım mahiyetinde bir intro izletildikten sonra Taşkın Koçak, geçmişten günümüze sanal gerçeklik teknolojisine hayat veren fikirlere, kişilere ve gelişmelere kısaca değinerek internetin üç boyutlu versiyonu Web3.0 (3D), genişletilmiş sanal gerçeklik (XR – VR gözlüğü), blockchain ve yapay zekâ hakkında bilgiler verdi.

Bir avatarla temsil edilen kullanıcıların alışveriş yapabileceği, sosyalleşebileceği, boş zaman etkinliklerine katılabileceği ve öğrenebileceği sanal bir dünya olarak tanımlanan Metaverse’nin; sosyal hayatı, dinî hayatı, sağlığı, turizmi, eğitimi, iş dünyasını, alışverişi, devlet kurumlarını kısacası insana dair birçok meseleyi içerisine alarak onları olumlu veya olumsuz yönde etkileyeceğinin altı çizildi.

Soru cevap şeklinde de devam eden konferansta Koçak, Metaverse’de din yaşamına da değindi. Meta evren platformunun dünyanın farklı yerlerindeki İslami etkinliklere, sohbetlere ve derslere avatar ile katılıp bizatihi o anı eş zamanlı yaşama, birçok ülkedeki âlim ve ilim erbabından o ülkelere gitmeden dersler alma ve Hac ile umre eğitimlerini üç boyutlu olarak bilfiil yapabilme imkânı sağladığını da belirtti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın ardından genel bir değerlendirmede bulunan Rektör Şevli, Üniversitemize gelip öğrencilerimize bu nitelikli konferansı verdiği için Sayın Taşkın Koçak’a teşekkür ederek, “Mühendislik Fakülteleri’nin veya Fen Bilimlerinin ağırlıklı olarak üzerinde durdukları Metaverse konusunun İlahiyat Fakülteleri’nde de konu edilmesi bizim için çok önemli. Çünkü bilginin insanileştirilmesi ve bilginin faydalı yoldan toplumun istikrarı veya ıslahı yönünde iyi insanların edimiyle tasarımlanması bizim için oldukça önemli. Bu bilgilendirici konferans için Sayın Koçak’a tekrar teşekkür ederim” dedi.

Konferansa fakülte dekanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.