DOLAR 32,5912 0.34%
EURO 34,8251 0.19%
ALTIN 2.506,520,90
BITCOIN 20952821,35%
Van
15°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

VAN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN İRAN’A ZİYARET

VAN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN İRAN’A ZİYARET

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç “Gençlik ve Spor faaliyetleri alanında karşılıklı olarak müsabaka, proje ve organizasyonların yapılmasına yönelik protokol müzakereleri için İran’da bir dizi temaslarda bulundular.

ABONE OL
14 Şubat 2022 11:12
VAN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN İRAN’A ZİYARET
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Urumiye Başkonsolosluğu ziyareti ile güne başlayan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü heyeti daha sonra başkonsolosluk ziyaretinin akabinde Batı Azerbaycan Eyaleti Spor ve Gençlik Genel Müdürlüğü ziyaretini gerçekleştirdiler. Spor ve Gençlik Genel Müdürlüğü yetkilileri ile gençlik ve spor alanlarındaki çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunan heyet, Batı Azerbaycan Eyaleti Valiliği ve Belediye Başkanlığı ziyaretini gerçekleştirdikten sonra Batı Azerbaycan Eyaleti heyeti ile karşılıklı olarak yapılacak olan protokolün müzakere görüşmelerini gerçekleştirdiler.

İran heyeti; protokol müzakereleri sonrasında ziyaretlerin içeriği ile ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelerek protokolün amacı ve kapsamı hakkında basın mensuplarını bilgilendirip sorulan soruları yanıtladılar.
Urumiye şehrindeki gençlik merkezi ve spor tesislerine yönelik ziyaretler gerçekleştiren ve sonrasında 6 bin kişilik Urumiye Spor Salonunda oynanan Voleybol Premier Lig müsabakasını tribünden izleyen; Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç başkanlığındaki heyetin bir sonraki durağı ise Tebriz şehri oldu. Doğu Azerbaycan Eyalet Valiliği ziyaretini gerçekleştirdikten sonra, Doğu Azerbaycan Eyaleti Spor ve Gençlik Genel Müdürlüğü ile protokol müzakeresinin görüşmelerini gerçekleştiren heyet daha sonra Batı ve Doğu Azerbaycan Eyalet heyetleri arasında yapılan protokol çerçevesindeki ilgili tüm konularda mutabık kalındı.

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda hayata geçirilecek olan bu protokol kapsamında; taraflar üç yıl süre ile karşılıklı spor müsabakaları düzenleyebilecek ve yine birçok gençlik merkezleri faaliyetlerinde de ortak çalışmalara imza atabileceklerdir. Karşılıklı olarak müzakere edilen bu protokol metni; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunulduktan sonra bakanlığın uygun görüş ve talimatları doğrultusunda, İran heyeti Van’a davet edilerek, protokol karşılıklı olarak imza altına alınıp uygulamaya geçilecektir.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.