DOLAR 32,5619 -0.02%
EURO 34,9521 0.1%
ALTIN 2.429,43-0,02
BITCOIN 2166758-0,53%
Van
14°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

VAN GASTRONOMİ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

VAN GASTRONOMİ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin yöresel lezzetlerin tanıtıldığı '1. Van Gastronomi Festivali' ünlü aşçıların katılımıyla başladı. Açılışta konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr Ozan Balcı, "Van tarihiyle, doğasıyla, kültürü ve yemekleriyle gezilmesi ve görülmesi gereken bir kent" dedi

ABONE OL
1 Haziran 2022 18:35
VAN GASTRONOMİ FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van’ın gastronomisi, yemek ve mutfak kültürünü canlandırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu, ile Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği işbirliğiyle 3 gün sürecek olan 1. Gastronomi Festivali kortej yürüyüşlüye başladı.İpekyolu İlçesi Van Müzesi alanında başlayan festivalin açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Ozan Balcı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Fatih Çelikel Kültür, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve kurum amirleri katıldı.

Açılışta konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Ozan Balcı, “Van geçmişiyle çok kıymetli bir şehir. Bugün festivalimize Kırgızistan’dan Azerbaycan’dan İran’dan Tunus’tan Yunanistan’dan aşçılar var. Yine Türkiye’nin önemli aşçıları, yazarlar burada. Bizler bu tür etkinlikleri çok önemsiyoruz. Ve tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz. Onları burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyarız. Bu festivale katılanların da güzel vakit geçireceğine güzel yemekler tadacaklarına inanıyorum. Festivalimiz 3 gün boyunca devam edecek. Emeği geçen Büyükşehir Belediyemize, tüm ekip arkadaşlarıma aşçılık derneklerimize bu işe gönül veren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.Yapılan konuşmaların ardından Vali Balcı alanı gezerek aşçılar tarafından yapılan yöresel Van yemeklerini tadarak vatandaşlara ikram etti.Festivale katılan Yazar Zeynep Kakınç ise Büyükşehir Belediyesine festivale öncülük ettiğinden ötürü teşekkür etti.

Van’a ilk kez geldiğini ve uzun zamandır gelmeyi planladığını belirten Kakınç, “Anadolu’nun hemen hemen tüm şehirlerini dolaştım, gezip gördüm, deneyimledim. Eksik kalan birkaç şehrimden biri de Van’dı. Bu festivalin de yapılması çok önemli. Olması gereken bir şey. Umuyorum giderek gelişip uluslararası arenaya da taşınır. Çünkü çok güçlü bir şehir Van. Daha yeni ilk kez geldim her şeyi öğrenemedim. Fakat Keledoşu gördüm. Heliseyi tattım. Burada birbirinden güzel yemekleri ve ot çeşitlerini gördüm. Bu büyük bir zenginlik. Anladığım kadarıyla Van’da et ve ot ağırlıkta. Çok mutluyum buraya geldiğim için. Şehri de dolaşacağım, yaylada çıkacağım o da beni heyecanlandırıyor. Büyükşehir Belediyesini kutluyorum” dedi.

Festivale 5 ülke ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 70 aşçı katılıyor. 3 gün sürecek festivalde Türk Mutfağında Van yemekleri tanıtılarak, yemek yapma yarışmaları düzenlenecek.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.