DOLAR 32,3399 0.18%
EURO 35,1168 -0.2%
ALTIN 2.238,64-0,20
BITCOIN 2061680-5,47%
Van

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KÜLTÜR SANAT YAYINLARI YELPAZESİ GENİŞLİYOR

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KÜLTÜR SANAT YAYINLARI YELPAZESİ GENİŞLİYOR

Van’ın tarihi ve kültürünü anlatan ‘Evliya Çelebi’nin izinde Van ve Çevresi’, ‘Osmanlı Modernleşme sürecinde Van ve Van Belediyesi,’ ve Anadolu’da Ortaçağ Türk Mimarisinin Sıradışı Bir Örneği Van Ulu Cami’ isimli kitaplar Van Büyükşehir Belediyesi yayınlarından çıktı.

ABONE OL
17 Mart 2023 19:12
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN KÜLTÜR SANAT YAYINLARI YELPAZESİ GENİŞLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Büyükşehir Belediyesi kentin tarihini ve kültürünü anlatan 3 kitabı daha kültür envanterine kattı. 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, ‘Evliya Çelebi’nin izinde Van ve Çevresi’, ‘Osmanlı Modernleşme sürecinde Van ve Van Belediyesi,’ ve Anadolu’da Ortaçağ Türk Mimarisinin Sıradışı Bir Örneği Van Ulu Cami’ kitapları okuyucuları ile buluşturdu. 

Araştırmacı-yazar Sinan Hakan tarafından hazırlanan “Osmanlı Modernleşme Sürecinde Van ve Van Belediyesi (1847-1915)” belediyenin Osmanlı dönemine ışık tutarken, Prof. Dr. Zeki Taştan editörlüğünde akademisyenler tarafından kaleme alınan “Evliya Çelebi’nin İzinde Van ve Çevresi” kitabı ise tarihte ki Van şehrinin izlerini tarih severlerle buluşturuyor. 

Gülsen Baş, Erol Uslu, Mesut Gül, Ayşegül BEKMEZ VE Resul Yelen tarafından derlenen ‘Anadolu’da Ortaçağ Türk Mimarisinin Sıradışı Bir Örneği Van Ulu Cami’ kitabında ise eski Van şehri, tarihi Ulu Cami’nin mimari özellikleri, inşa süresi ve süslemesinden bilgiler ve fotoğrafları yer alıyor. 207 sayfadan oluşan kitap da eski Van şehrinden fotoğraf kareleri ve şehir planı da okuyuculara aktarılıyor. 

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Yayınları bünyesinde basımı gerçekleştirilen kitapların başlıca kütüphane, üniversite, ilgili bölümler ve kurumlara dağıtımına başlandı.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.