DOLAR 32,3469 0.25%
EURO 35,0983 -0.14%
ALTIN 2.309,101,40
BITCOIN 22839463,16%
Van

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Mustafa Varank, Van Kedi Villasını Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Van Kedi Villasını Ziyaret Etti

Van Organize Sanayi Bölgesi toplu açılışları ve Gökyüzü Gözlem Etkinliği için Van’a iştirak eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni ziyaret ettiler.

ABONE OL
4 Temmuz 2022 22:20
Sanayi ve Teknoloji  Bakanı Mustafa Varank, Van Kedi Villasını Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beraberindekilerle birlikte Kampüs alanında bulunan Van Kedi Evi Villası’nda Van Kedisi Güzellik Yarışması’nda birinci olan Kedi Mia’yı seven Bakan Varank, bu türün özel ve korunmaya muhtaç olduğunu belirterek Van’a özgü bir değer olduğunu ifade ettiler. Bakan Varank, ziyaretinde Van kedilerinin bakımı ve yaşam koşulları hakkında bilgiler aldı.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise; “Van kültürüne ait olan Van Kedisi’nin Van şehrinde, bölgede ve tüm ülkede gerektiği ilgiyi görmesi bizleri memnun etmektedir. Üniversite olarak Kedi Evi Villasının inşa edilmesiyle de tanıtılmasına katkı sağlamaktan son derece mutluyuz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki Van Kedisi Araştırma Merkezi (VKAM) 1992’de kurulmuştur. Merkezimiz, yetiştirilen kedilerin yanında Van dışındaki aileler tarafından beslenen kedilerin takibini de yapmaktadır. Sadece Türkiye’de değil dünyada tek olma özelliği taşıyan ve 1200 metrekarelik kapalı alana sahip Van Kedisi Villasında kedilerimize özel şartlarda en iyi imkânlarla bakılıyor.” açıklamalarında bulunarak merkeze dair Sayın Varank’a bilgi verdiler.

Rektör Şevli konuşmasının devamında, İnnovan Girişimcilik Merkezi’ne, Medya ve İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne ve Van Teknokent’e verdikleri destekten dolayı Bakan Varank’a hassaten teşekkür ettiler.
Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli tarafından Bakan Mustafa Varank’a bir anı hediyesinin de takdim edildiği ziyarette, Sayın Varank, hediyelerinden dolayı Rektör Şevli’ye ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ailesine sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ederek Üniversite Senato Üyeleri ile de sohbet ettiler.
Ziyarette, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Mustafa Varank başta olmak üzere Van Valisi Sayın Dr. Ozan Balcı, Van Milletvekili İrfan Kartal, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş, Prof. Dr. Sedat Yayla, Genel Sekreter Cahit Tekin ve Üniversite Senato Üyeleri ile akademik ve idari personel de yer aldı.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.