DOLAR 32,3214 0.21%
EURO 35,1413 0.01%
ALTIN 2.297,620,90
BITCOIN 22872210,83%
Van

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Rusya’nın en büyük sosyal ağına Apple darbesi: AppStore’dan kaldırdı

Rusya’nın en büyük sosyal ağına Apple darbesi: AppStore’dan kaldırdı

Rusya'nın en büyük sosyal ağı VKontakte (VK), bazı uygulamalarının Apple'ın uygulama mağazası App Store'dan kaldırıldığını açıkladı.

ABONE OL
28 Eylül 2022 11:30
Rusya’nın en büyük sosyal ağına Apple darbesi: AppStore’dan kaldırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle batının Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sürüyor. Birçok batılı şirket, artık Rusya’ya veya Rusya’da hizmet vermiyor. Son olarak, 2006 yılında Pavel Durov tarafından kurulan Rusya’nın en büyük sosyal ağı VKontakte (VK) bazı uygulamalarının Apple tarafından engellendiğini belirtti.
VK: “UYGULAMALAR APPLE TARAFINDAN ENGELLENİYOR”
Resmi internet sitesinden bir mesaj paylaşan VK, mesajında “Artık bazı VK uygulamaları Apple tarafından engelleniyor, bu nedenle App Store’dan indirilemez ve güncellenemezler.” ifadelerini kullandı.VK, akıllı telefonlara daha önceden yüklenmiş olan VK uygulamalarının çalışmaya devam ettiğini, ancak bildirimler ve ödemeler konusunda bazı sorunlar yaşanabileceğini dile getirdi.Şirket son olarak, “VKontakte uygulaması Apple cihazlarda da çalışmaya devam edecek. Ayrıca, sitenin mobil sürümünü ve masaüstü sürümünü kullanabilirsiniz. VK, iOS için uygulamalar geliştirmeye ve desteklemeye devam edecek.” dedi
INSTAGRAM, FACEBOOK VE TWITTER ENGELLİ
Rusya Ukrayna’yı işgal ettiğinden beri, Instagram, Facebook ve Twitter dahil olmak üzere birçok Amerikan menşeli sosyal medya platformunu engelledi. ABD ve diğer hükümetler, Vladimir Putin’e yakınlığıyla bilinen VK Group CEO’su Vladimir Kiriyenko da başta üzere birçok Rus hükümetine bağlı kişi ve işletmeye yaptırım uyguladı.

Yenişafak

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.