DOLAR 32,3497 0.29%
EURO 35,1446 0%
ALTIN 2.306,491,29
BITCOIN 22854122,57%
Van
-3°

AÇIK

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Ramazanda iftardan sonra 4 tane kuru kayısı yerseniz..

Ramazanda iftardan sonra 4 tane kuru kayısı yerseniz..

Ramazan ayında ikiye düşen öğünlerde ve öğünler arasında sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Aksi halde bazı rahatsızlıklar bu süreçte ortaya çıkar. Kabızlıkta bunlardan biridir. Karın şişkinliğine ve hazımsızlığa neden olan kabızlığın temel nedeni lif eksikliğidir. Bu yüzden uzmanlar lif bakımından zengin olan kayısı tüketimini önerir.

ABONE OL
7 Nisan 2022 22:09
Ramazanda iftardan sonra 4 tane kuru kayısı yerseniz..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bol vitamin ve mineral içeren kayısı besini vücudumuzun ihtiyacı olanların yüzde 30’unu rahatlıkla karşılar. Özellikle kurutulup tüketilen kuru kayısı içerdiği lif sayesinde bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Ramazan ayında artan sıvı kaybı liflerin vücutta kalma süresini azaltır. Lif azaldıkça bağırsakların çalışma hızı da düşer. Bu durumu tolere etmenin en basit yolu ise iftar sahur ve iki öğün arasında tüketilecek olan besinlerdir. Kuru kayısı ise bunun başında gelir. İftarda daha hafif beslendikten sonra bağırsakların daha iyi çalışması için ardından 4 tane kuru kayısı tüketilmedir. Tabi buna destek olarak su da içilmeli. Türk kahvesi sevenler ise kuru kayısıyı kahveyle beraber tüketebilir. 

bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar

RAMAZAN DA İFTARDAN SONRA 4 TANE KURU KAYISI YERSENİZ…

Uzun süreli açlık kan şekerinin düşmesine neden olur. Bu yüzden iftardan sonra hemen tatlı bir şeyler yenilme isteği doğar. Ancak uzmanlar yemek akabinde aşırı şeker yüklü tatlıların tüketilmesi konusunda uyarır. Aniden şekerin çıkmasına ve kan basıncının yükselmesine yol açabilir. Bu yüzden uzmanlar tatlı yerine kuru kayısı tüketilmesini tavsiye eder. Kuru kayısı doğal şeker içerdiğinden doğru orantıda şekerin yükselmesini sağlar.

Kuru kayısı pandemi sürecinden alınan en doğal takviyelerden biridir. Bağışıklığın güçlenmesi için gerekli vitamin ve mineraller barındırır. İftardan sonra dört tane tüketilen kuru kayısı hücrelerin yenilenmesini kolaylaştırır.

İftardan sonra tüketildiğinde alınan besinlerin bağırsaklardan emilmesi için gerekli lif takviyesini sağlar. Metabolizmayı yenileyerek Ramazan ayında aynı zamanda kilo alımının önüne geçer. 

Vücudun ihtiyacı olan A vitaminin yüzde 40’ını karşılar. Bu yüzden oruç süresinde vücudun daha dinç olmasını da sağlar. 

Ayrıca karaciğerin toksinleri atmada yardımcı olur. Ramazan boyunca düzenli kuru kayısı tüketirseniz. Karaciğerin yıl boyu besinlerden aldığı hasarı da düzeltmiş olursunuz. 

yasemin.com

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.