DOLAR 32,3691 0.15%
EURO 35,0304 -0.18%
ALTIN 2.321,810,11
BITCOIN 2272281-0,67%
Van

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İpekyolu’na 20 milyonluk kütüphane ve yaşam merkezi

İpekyolu’na 20 milyonluk kütüphane ve yaşam merkezi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) Van uygulaması kapsamında, destek almaya hak kazanan İpekyolu İlçe Kütüphanesi ve Yaşam Merkezi Projesi’nin sözleşmesi imza töreni gerçekleşti.

ABONE OL
10 Eylül 2022 16:13
İpekyolu’na 20 milyonluk kütüphane ve yaşam merkezi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplam bütçesi 20 milyon TL olan projenin, 7 milyon TL’sinin CMDP kapsamında hibe olarak verileceği sözleşme İpekyolu Belediyesi’nde İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın ile DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray tarafından imzalandı.

İpekyolu Belediyesi ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı koordinasyonu iş birliğiyle hayata geçirilecek projede ilçede sosyal kalkınmaya katkı sağlanacağı hedefleniyor.

Esenler Mahallesi’nde bulunan 6.200 metrekare atıl durumda olan bina İpekyolu Belediyesi tarafından, İpekyolu İlçe Kütüphanesi ve Yaşam Merkezi olarak ilçeye kazandırılacak.

Kütüphane ve yaşam merkezi olarak hizmet verecek olan proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, “Bu proje ile kadınlara ve gençlere yönelik birçok branşta kurslar ve eğitimler verilecek. Takı tasarımı, ahşap oymacılığı, seramik ve cam sanatları, minyatür ve hat, robotik kodlama, işaret dili eğitimi gibi branşlarda istihdam yaratılarak bölgede ekonomik istihdama ve sosyal hayatta kalkınmaya katkı sunmayı hedefliyoruz. Proje sonunda ilçe sınırlarımızdaki atıl durumda olan binanın onarımı yapılacak, eğitimler verilecek, yüzlerce kişi ise bu eğitimlerden faydalanacak. Binlerce kişinin de bu merkezi ziyaret etmesini hedefliyoruz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.