DOLAR 32,5951 0.34%
EURO 34,8420 0.24%
ALTIN 2.513,551,18
BITCOIN 20895361,13%
Van
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

İpekyolu Belediyesinden Marketlerde  ‘KDV’ Denetimi

İpekyolu Belediyesinden Marketlerde ‘KDV’ Denetimi

İpekyolu Belediyesi, KDV oranının düşürülmesi nedeniyle marketlerde denetim gerçekleştirdi.

ABONE OL
1 Nisan 2022 20:53
İpekyolu Belediyesinden Marketlerde  ‘KDV’ Denetimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu sonrasında bazı ürünlerde KDV oranlarında indirimler uygulanacağını bildirdi.Bu doğrultuda hayata geçirilen yeni vergi uygulamalarının bugünden itibaren etiketlere yansıması denetlendi.Temel ihtiyaç maddelerinde KDV’nin yüzde 8’e düşürülmesinin ardından, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’ın talimatları ile ilçedeki marketlerde denetim gerçekleşti.

Denetimlere İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Birol Duman, Van Ticaret İl Müdürü Mehmet Murat Keremoğlu, Belediyeye bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri katıldı.
Tüketicilerin temel ihtiyaç maddeleri kapsamında olan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil, peçete ile bebek bezleri gibi ürünlerin satışında KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesini ve bunun etiket fiyatlarına yansıtılıp yansıtılmadığını denetleyen ekipler, uygulamaya uymayan marketlere yönelik tutanaklar düzenledi.Verilen süre sonunda etiketlerini güncellemeyen firmalara ilgili yasalar çerçevesinde cezai müeyyide uygulanacak.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.