DOLAR 32,3521 0.25%
EURO 35,1177 -0.15%
ALTIN 2.308,431,37
BITCOIN 22856412,93%
Van

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlk ders zili veliler için çaldı

İlk ders zili veliler için çaldı

Türkiye genelinde okul öncesi okullar ve ilkokul 1. sınıflar için ders zili çaldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan adaptasyon ve oryantasyon eğitimleri ile okulun ilk gününde veliler de eğitime alındı.

ABONE OL
5 Eylül 2022 14:07
İlk ders zili veliler için çaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye genelinde okul öncesi okullar ile ilkokul 1. sınıflar için ders zili çaldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene ilk defa uygulamaya konulan adaptasyon ve oryantasyon eğitimleri ile başlayan okulun ilk gününde veliler eğitime alındı. Okul yöneticileri ve öğretmenler, veli ile öğrencilerin okula alışma sürecini başarı ile sorunsuz atlatabilmeleri için hayata geçirilen adaptasyon eğitimlerine giren öğrenci velileri, uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdi. Minik öğrencilerin ise velilerinin yanında olmaları sebebi ile mutlulukları adeta gözlerinden okundu. Okulun ilk gününe velisi ile gelen 5 Yaşındaki Ömer Agah Demirtaş, “Okul açıldığı için çok mutluyum. Öğretmenimle tanıştım. Okulumu da çok sevdim. Okulda ders çalışacağım, oyunlar oynayacağım” dedi. Öğrenci velisi Ömer Demirtaş ise, “Önce biz eğitim alıyoruz, sonra çocuklar eğitim alacak. Okulun ilk haftasında velilere oryantasyon eğitimlerimiz var. Bu eğitimleri tamamlayacağız. Oğlum da inşallah okula alışacak. Okulu çok sevdi. Sınıfı da zaten ilgi alanı ‘uzay sınıfı’. Bu 4’üncü çocuğumuz. Daha önce velilere yönelik oryantasyon eğitimi gibi bir uygulama yoktu. Bu defa farklı oldu. Önce velileri eğitecekler. Çocuklarla birlikte adaptasyon sorununu aşabilmek için okulun ilk haftasında birlikte faaliyette bulunacağız” diye konuştu.Düzce Şükran Öney Anaokulu Müdürü Emine Taşlı, uygulamanın yerinde ve güzel olduğunu belirterek, “Bakanlığımız çok güzel bir uyum süreci hazırlamış. Bizler de geçmiş yıllarda uyum programı uyguluyorduk ama bakanlığımız bizim adımıza her şeyi çok güzel düşünmüş. Özellikle velilerimizi aydınlatıcı kısımlara çok önem vermiş. Okulun ilk gününe veli tanışma toplantımızla başladık. Okulumuzun bölümleri, sınıfları gezilecek. Sonraki günlerde velilerle yapılacak etkinlik programları yer alacak. Sonrasında çocuklarımıza etkinliklerimiz var. Bu uyum süreci ile çocuklarımız okul olgunluğuna daha çabuk kavuşacaklar. Her velinin çocuğu çok değerli. Okula bırakırken de güvenli bir ortama bırakmak ister. Bu tip şeffaf uygulamalarla, veliler çocuğuyla birlikte sınıflara girip çıktıkça öğretmenini gördükçe okul yönetimini tanıdıkça okul personeliyle iç içe oldukça kendi evi gibi hissedecek okulu. Veli çocuğunu okula güvenle bıraktığı içinde çocuk okula daha çabuk sürede alışacak” şeklinde konuştu.

Yenişafak

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.