DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,290,20
BITCOIN 22971372,41%
Van

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gülşen hakkında ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama’ suçundan gözaltı kararı verildi
  • Vanbasınhaber
  • Gündem
  • Gülşen hakkında ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama’ suçundan gözaltı kararı verildi

Gülşen hakkında ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama’ suçundan gözaltı kararı verildi

İstanbul Yenikapı'da verdiği bir konserde LGBT bayrağı açan şarkıcı Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konserde İmam Hatip'te okuyanlara yönelik çirkin ifadeleri sosyal medyaya bomba gibi düştü. Gülşen konser esnasında

ABONE OL
25 Ağustos 2022 14:11
Gülşen hakkında ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama’ suçundan gözaltı kararı verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama” gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Gülşen, polisler tarafından gözaltına alınarak mevcutlu olarak ifade vermek için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülecek.
KONSERİNDE LGBT BAYRAĞI AÇMIŞTI
Gülşen, İstanbul Yenikapı’da verdiği bir konserde de sahnede LGBT bayrağı açmıştı. Seyirciler arasından verilen bayrağı açan Gülşen, “Bunu en güzel köşemizde saklayacağız.” demişti. Gülşen “LGBT bayrağından rahatsız olan gitsin.” ifadelerini kullanmıştı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlattı.Başsavcılık, şarkıcı Gülşen’in konser verdiği sırada sahnede imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı TCK’nin 216. maddesi kapsamında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan resen soruşturma başlatılmasına karar verdi. , şarkıcı Gülşen’in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi talimatı da verildi.
MEB’DEN SUÇ DUYURUSU
Milli Eğitim Bakanlığı, şarkıcı Gülşen’in imam hatip liselilerle ilgili söylemlerinden dolayı hukuki süreç başlattı.Yapılan açıklama şu şekilde;”Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz. Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır.
ÖNDER’DEN KONUYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI
ÖNDER’den yapılan açıklamada, “Toplumu ifsat etmeyi kendisine vazife edinmiş, sanatı (!) ile konuşulamayan bir şahsın İmam Hatip camiasıyla ilgili hadsiz ifadelerini iftira hakaret içeren ithamlarını aynen kendine iade ediyoruz. Şahsın hezeyanlarına karşı hukuki süreç başlatıyoruz. Aziz milletimizin göz bebeği olan İmam Hatip okullarımızın mezun ve mensuplarının bu gibi şahısların çirkin propagandalarına ve ucuz yollu gündemde kalma amaçlarına malzeme yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.
ÖNDER BAŞKANI CEYLAN’DAN TEPKİ
ÖNDER Başkanı Abdullah Ceylan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım yaparak şu sözlerle şarkıcı Gülşen’e tepki gösterdi:Her geçen gün kirlenmiş zihinleriyle İmam Hatip Okullarımız üzerinden gündem oluşturmaya çalışanların çabalarını karşılıksız bırakmayacağız.ÖNDER olarak bugün itibariyle okullarımıza ve çocuklarımıza yönelik her türlü mesnetsiz itham ve ahlaksız tavırlara karşı tüm hukuki süreçleri başlatıyoruz. Yalnızca mezun ve mensuplarımızı değil vicdan sahibi tüm avukatlarımızı üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.Bilgiden mahrum fikirlere, art niyetli söylemlere, kifayetsiz gündemlere, karanlık zihinlere ve pespaye kişiliklere cevap mahiyetinde gündemlerinizi işgal etmekten imtina ederek belirtmek istiyorum ki okullarımız ve gençlerimiz aleyhinde sarfedilecek her bir sözün, kurulacak her bir cümlenin, kullanılan her bir kelimenin hesabı mahkeme salonlarında, sayısı milyonları bulan mezun ve mensuplarımız tarafından tek tek sorulacaktır. Ülkesi, milleti ve dinine bağlı, nesillerimiz için gayret eden, vicdan sahibi milyonlarca insanımızın; çirkef tavırlarınız, sahte gündemleriniz, mesnetsiz söylemleriniz, aşağılık eylemleriniz karşısında sahipsiz bırakacağı hiçbir evladı olmamıştır, olmayacaktır.
AK PARTİ’DEN TEPKİ
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, “AK Gençlik olarak LGBT’li bu sapkın ve sapık kadın ve zihniyetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu pisliği kahkaha ve alkışlarıyla destekleyenler de bu alçaklığa ortak olmuştur. Yazıklar olsun” ifadelerini kullanarak Gülşen’e tepki gösterdi.
AK PARTİLİ KURTULMUŞ: NEFRET SÖYLEMİNİ ESEFLE KINIYORUM
Şarkıcı Gülşen’in Nisan ayında verdiği konserde İmam Hatiplileri hedef alan sözlerine tepkiler büyüyor. Gülşen’in, ‘İmam Hatip’te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor’ gibi sözler kullanarak İmam Hatip ve İmam Hatip’te okuyanları hedef aldığı skandal görüntülerine bir tepki de AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’tan geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, tepkisini sosyal hesabında yaptığı paylaşımda dile getirerek, “Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum.” ifadelerini kullandı.
‘ÇARPIK ZİHNİYET’
Gülşen’e bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini “sapıklık” iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır… Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.” Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.

Yenişafak

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.