DOLAR 32,3828 0.19%
EURO 35,0626 -0.11%
ALTIN 2.325,070,26
BITCOIN 2261791-1,64%
Van
-2°

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

FESTİVALİN 4. GÜNÜNDE YÜZÜCÜLER KUZU ADASI’NDAN AKDAMAR’A KULAÇ AÇTI

FESTİVALİN 4. GÜNÜNDE YÜZÜCÜLER KUZU ADASI’NDAN AKDAMAR’A KULAÇ AÇTI

Van Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ‘1. Van Denizi Yüzme Festivali’ dördüncü gününde de dolu dolu geçti. Kuzu Adasından Akdamar Adasına kulaç açan 10’larca lisanslı yüzücü, yaklaşık 5 kilometrelik alanı yüzerek geçti.

ABONE OL
19 Temmuz 2022 22:34
FESTİVALİN 4. GÜNÜNDE YÜZÜCÜLER KUZU ADASI’NDAN AKDAMAR’A KULAÇ AÇTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Gölü’nün tanıtımına katkı sağlamak yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak ve Van Gölündeki saklı güzellikleri keşfetmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk defa düzenlenen ‘1. Van Denizi Yüzme Festivali’ renkli görüntülerle sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Van Gölü Aktivistlerinin katılımıyla gerçekleştirilen festival, yarın Çarpanak Adası’nda yapılacak yüzme etkinliği ile sürecek.

“VAN GÖLÜ’NDE YÜZMEK ÇOK GÜZEL”
Manisa’dan katılan bedensel engelli yüzücü Mehmet İleru, Van Gölü’nde yüzmenin keyifli olduğunu belirterek, “Yaklaşık 10 yıldır bedensel engelli yüzme etkinliklerine katılıyorum. Aynı zamanda Türkiye’nin farklı illerini otostopla geziyorum. Bu tür aktivitelerin engel tanımadığını düşünüyorum. Van Gölünde yüzmek çok güzel. İlk defa yüzdüm. Böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
Kuzu Adası’ndan Akdamar Adasına yüzerek ulaşan Ali Akgül, Van Gölü’nden ilk defa yüzdüğünü belirterek, “İstanbul’dan katılıyorum. Kuzu Adası’ndan Akdamar Adası’na yaklaşık 4 bin 500 metrelik mesafeyi 1 saat 49 dakikada yüzerek geldim. İlk buraya varan ben oldum. Bu etkinlikte yer aldığım için mutluyum, sevinçliyim benim için güzel bir etkinlik oldu. Van Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Van’ı ve Van Gölü’ne hayran kaldığını belirten Arfa Balaban ise Van’ın doğasıyla kültürüyle harika bir şehir olduğunu belirterek, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.
Türkiye’nin farklı illerinden gelen yüzücü ve aktivistlerin ilgi gösterdiği etkinlikte katılımcılar sabah saatlerinde, Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle belirlenen alanlardan alınarak etkinliklere ücretsiz olarak taşınıyor.
Festival 23 Temmuz Cumartesi gününe kadar farklı rotalarda devam edecek.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.