DOLAR 32,4953 -0.15%
EURO 34,9959 0.41%
ALTIN 2.434,850,50
BITCOIN 2092225-0,71%
Van
13°

AZ BULUTLU

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Edremit Belediyesi’nden gayrimenkul açıklaması

Edremit Belediyesi’nden gayrimenkul açıklaması

Edremit Belediyesi yerel bir haber sitesi ve bir kısım sosyal medya hesaplarında, belediyeye ait gayrimenkullerin satıldığına dair iddialara açıklık getirmek için bir açıklamada bulundu.

ABONE OL
17 Şubat 2022 21:05
Edremit Belediyesi’nden gayrimenkul açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edremit Belediyesi yaptığı açıklamada, “Yerel bir haber sitesi ve bir kısım sosyal medya hesaplarında, belediyemize ait gayrimenkullerin tek tek satıldığı iddia edilerek, kötü niyetli bir şekilde Kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışılmıştır”.
“Öncelikle belirtmek isteriz ki son iki yılda girişimlerimiz sonucunda daha önce belediyemize ait olmayan, 12 mahallede 59 adet parsel ve toplamda yaklaşık 255.000 m2 (yaklaşık 43 futbol sahası büyüklüğünde) gayrimenkulün mülkiyeti belediyemize kazandırılmıştır.Ayrıca bu sürede yaptığımız projelerimizde kullanılmak üzere belediyemize tahsisi yapılan alan büyüklüğü 17 mahalle de olmak üzere toplam; 414.693,00 m2’dir. (yaklaşık 70 futbol sahası büyüklüğünde)
Yine belediyemize ait olup 3. Şahıslarca işgal altında olan onlarca gayrimenkul işgalden kurtarılmıştır.
Bunlardan bir kısmı belediye hizmetlerinde kullanılmayacak nitelikte olduğundan; Açık ihale usulüyle şeffaf bir şekilde satılarak belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere kaynak oluşturulmaktadır.Belediye hizmet alanı vasfında olan hiçbir gayrimenkulümüz satılmamıştır ve satılmayacaktır.Tüm Türkiye’de Belediyeler ve yerel yönetimler arsa ve gayrimenkul üretirler ve bunun bir kısmını da kaynak oluşturmak amacıyla satarlar. Bu durum olağan ve biliniyor iken sanki belediyemizin tüm gayrimenkulleri satılıyormuş algısı oluşturulması kötü niyetli bir yaklaşımdır.
Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmayıp, satışa çıkarılan gayrimenkullerin, onlarca kat fazlası değerinde ve yaklaşık onlarca kat fazla m2 gayrimenkulü belediyemize kazandırmış durumdayız.Belediyemizce son iki yılda; Edremit’te 40 yıldır yapılmayan temel belediyecilik hizmetleri yapılmaktadır ve onlarca yeni proje hayata geçirilmiştir. Halkımızın ihtiyacı olan ve yaşam kalitesini yükseltecek hizmetlerimize devam etmekteyiz.
Bu hizmetlerinde kaynak üretilerek yapılabileceğini kamuoyunun takdirlerine arz ederiz” denildi.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.