DOLAR 32,3849 0.2%
EURO 35,0710 -0.04%
ALTIN 2.325,410,27
BITCOIN 2278908-1,09%
Van

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNİN BU HAFTAKİ ADRESİ “YUVAKÖY”

DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNİN BU HAFTAKİ ADRESİ “YUVAKÖY”

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, bin kişilik doğa ve spor tutkunu ile birlikte doğa yürüyüşleri kapsamında bu hafta yeşil doğası ve eşsiz manzarası ile Gevaş Yuvaköy yaylasına gezi düzenledi.

ABONE OL
30 Mayıs 2022 15:56
DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNİN BU HAFTAKİ ADRESİ “YUVAKÖY”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İpekyolu Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta bin kişilik bir ekiple ‘Erek Dağı Zirvesine’ yapılan yürüyüşün ardından bu haftaki yeni rotası ‘Gevaş Yuvaköy’ oldu. İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın’ın katılımlarıyla, doğaseverler Gevaş’ın yüksek dağlarındaki oksijen kaynağı Yuvaköy yaylalarına 5 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Doğanın eşsiz manzaralarına ve benzersiz güzelliklerine hayran kalarak, bol oksijen alarak sağlıklı yaşamın anahtarı sporla buluşan doğaseverler, tabiat harikalarıyla yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

DOĞAYLA İÇ İÇE SAĞLIKLI YAŞAM
Yediden yetmişe tüm kesimin katılım sağladığı doğa yürüyüşünün en küçük misafiri de 5 yaşındaki küçük Beren idi. Beren sempatik tavırları ile gezinin maskotu haline geldi. Kontrollü sosyal yaşam adımları ile birlikte doğa yürüyüşlerine başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Aydın, “Bu doğa yürüyüşlerini düzenlerken hedefimiz bilhassa ilçemizin ve ilimizin doğal güzelliklerini hemşehrilerimizle paylaşmak ve birlikte görmek. Bu anlamda geçen hafta ilçemizin en yüksek dağlarından biri olan Erek Dağı’na bir tırmanış gerçekleştirdik. Yaklaşık bin civarında doğa tutkunu hemşehrilerimizle bu eşsiz doğal güzelliklere birlikte şahitlik ettik. Covid-19 salgını ve tedbirleri nedeniyle bir süre ara verdiğimiz birçok sosyal etkinliklerimize yeniden başlıyoruz. Yeni normalleşme süreci ile birlikte doğa yürüyüşlerimiz her hafta yeni bir rotada devam edecek. Bu hafta doğa harikası Yuvaköy’e yaklaşık bin doğa ve spor seven hemşehrilerimizle birlikte 5 kilometrelik bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de kontrollü sosyal yaşam standartları çerçevesinde doğa yürüyüşlerimize devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Doğa gezisi çeşitli ikramların ardından söylenen türkü ve çekilen halaylarla son buldu.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.