DOLAR 32,3509 0.29%
EURO 35,1228 -0.06%
ALTIN 2.309,791,44
BITCOIN 22937433,74%
Van
-3°

AÇIK

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAPSAMLI RAMAZAN DENETİMİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAPSAMLI RAMAZAN DENETİMİ

Van Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı öncesinde kent genelindeki unlu mamülleri üretim ve satış noktaları ile marketlerde denetim yaptı.

ABONE OL
31 Mart 2022 13:32
BÜYÜKŞEHİR’DEN KAPSAMLI RAMAZAN DENETİMİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan öncesinde halk sağlığını ilgilendiren konularda denetimlerini arttırdı. Bu kapsamda Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, gıda mühendisleri eşliğinde kentte faaliyet yürüten unlu mamülleri üretim noktaları, fırınlar ve marketlerde kapsamlı denetim gerçekleştirdi.Yapılan denetimlerde pasta ve tatlı imalat noktaları kontrol edilerek, gramaj, hijyen, maske, eldiven, bone kullanımı ve üretimde kullanılan mamullerin son kullanma tarihleri tek tek incelendi. Marketlerde ise reyon ve kasa fiyatları karşılaştırılarak, fahiş fiyat ve KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığı kontrol edildi.

“HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN KONULARDA KESİNLİKLE TAVİZ VERMİYORUZ”
Denetimlerin Ramazan ayı boyunca artırılarak devam edeceğini belirten Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Esiner Çetin, “Ramazan ayı öncesinde denetimlerimizi sıklaştırdık. Bugün de kalabalık bir ekiple unlu mamülleri üretim ve satış noktaları ile marketlerimizi denetliyoruz. Şuan için özellikle hijyen anlamında bir sorunla karşılaşmadık. Gayemiz, vatandaşlarımızın sağlıklı ve hijyenik gıdaya ulaşmalarını sağlamaktır. Bu anlamda elimizden geleni yapıyoruz. Özellikle ürünlerin son kullanma tarihleri, üretim şartları, çalışanların hijyen koşullarına uyumunu kontrol ediyoruz. Halk sağlığını tehdit eden konularda kesinlikle taviz vermiyoruz. Bu noktada ilçe belediyelerimizle de koordinasyon içerisindeyiz. Denetimlerimiz Ramazan ayı boyunca ve bayram sürecinde de devam edecek. Fırınlarda gramaj ve marketlerde fiyatlarla ilgili denetimlerimizi de kent genelinde sürdüreceğiz” dedi.
Denetimlere Genel Sekreter Yardımcısı Esiner Çetin’in yanı sıra Zabıta Daire Başkanı Sabahattin Ergenç ve gıda mühendisleri de eşlik etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.