DOLAR 32,6035 0.39%
EURO 34,8114 0.2%
ALTIN 2.505,110,85
BITCOIN 20997065,28%
Van
11°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Bitlis ve Hakkari Süt Toplama Merkezleri için DAKA desteği

Bitlis ve Hakkari Süt Toplama Merkezleri için DAKA desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) 2021 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında, Van Ticaret Borsası Bitlis-Hakkâri Süt Toplama ve Soğutma Merkezi Projesi Fizibilitesinin imza töreni Van Ticaret Borsasında gerçekleştirildi.

ABONE OL
21 Mart 2022 21:37
Bitlis ve Hakkari Süt Toplama Merkezleri için DAKA desteği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Projenin imza törenine, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer katılım sağladı.
İmzaları atılan proje ile çiğ sütün katma değerinin yükseltilmesi, üreticilerin pazarlama imkanlarının arttırılması, çiğ süt kalite standartlarının yakalanması, aile tipi hayvancılık işletmelerinin devamlılığının sağlanmasına katkı sağlamanın amaçlandığı açıklandı. İşletmelerin üretim kapasitesini arttırmak amacıyla proje kapsamında Hakkari ve Bitlis illerinde yapılması planlanan süt toplama merkezinin fizibilite raporu ve ekleri hazırlanacağı belirtildi.Daha önce 2019 yılında DAKA tarafından Fizibilite Programı kapsamında desteklenen proje ile Van Süt Toplama Merkezi fizibilite raporu hazırlandığı vurgulandı. Rapor neticesinde Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına DAP İdaresinin 2020 proje telif çağrısına Süt Soğuk Zinciri adı ile proje sunulduğu ve DAP İdaresi tarafından kabul edildiği belirtildi. 

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.