DOLAR 32,3309 0.24%
EURO 35,0955 -0.12%
ALTIN 2.296,450,85
BITCOIN 22835531,24%
Van

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

BAŞKAN V. AYDIN, MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU

BAŞKAN V. AYDIN, MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, 50 mahalle muhtarıyla iftar programında bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

ABONE OL
7 Nisan 2022 09:54
BAŞKAN V. AYDIN, MUHTARLARLA İFTARDA BULUŞTU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, İpekyolu’ndaki muhtarlarla mahallelerinde ve periyodik olarak gerçekleştirilen toplantılarda bir araya gelerek talep, öneri ve şikâyetlerini dinlemeye, çözüm önerileri üretmeye devam ediyor.Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerde gerçekleşen yemekli toplantıya İlçe Emniyet Müdürü Murat Fuçular, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Şamil Görücü, Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürleri katıldı.

“Başkan V. Aydın, Yeni Projeler İlçemize Değer Katacak.”
Toplantıda konuşan Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Her zaman muhtarlarımızla birlikte mahallelerimize neler katabiliriz, neler yapabiliriz diye görüşüyoruz. Bu yıl bir çok projemizi hayata geçiriyoruz. Bölgenin ilk çevreci bilim merkezini, 3 kilometrelik kıyı şeridindeki yeşil alan dostu İpekyolu sahil bandı projesini, Esenler Mahallesi’nde toplam 1623 m² alan üzerine kurulacak olan 3 katlı kütüphaneyi, özellikle dar gelirli öğrencilerimizin özel dershane eğitimi alamaması ve sportif etkinliklere katılamaması sonucunda sınırlarımızdaki etüt ve spor merkezlerini, Şerefiye Mahallesi’nde 2 katlı 465 m² alan üzerine yaklaşık 150 kişilik nikah salonunu, Kevenli Mahallesi’nde 2000 m² alan üzerine kompleks bir yapı niteliğinde 1. sınıf atık getirme merkezini, Erçek Mahallesi’nde 200 m² alana nezih bir kafe ve 13.500 m² alanda flamingo parkını, Hatuniye Mahallesi’nde 8000 m² alan üzerine vatandaşlarımızın aileleri ve çocukları ile keyifli vakit geçirmeleri için Hatuniye Parkı, yine Selimbey Mahallesine 2750 m2 üzerine tam donanımlı bir park yapmak için kolları sıvadık.” diye konuştu.

İlçenin en önemli problemlerinden olan alt yapı ve üst yapı hizmetlerinde ise 2022 yılı içerisinde şehir merkezinde toplam 100 bin m² asfaltı 40 yeni sokağa kazandıracaklarını belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. İhsan Emre Aydın, “Yine şehir merkezinde toplam 38 bin m² yol ve kaldırım olmak üzere kilit taşı imalatı yapacağız. Her iki çalışmanın da ihalesi bitmiş durumda.2022 yılı içerisinde şehir merkezinde deforme olan yollarda 11 bin ton asfalt yama ve 15 bin m² kilit taşı yama çalışması yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca İpekyolu sınırlarımız içerinde bulunan çevre yolu etrafında, 35 km yeni yol açmayı planladık. Bu çalışmalar için 55 iş makinası kiralanmış olup, açılacak yollarda kullanılmak üzere 100 bin ton stabilize malzeme alımı yapılmıştır. Son olarak da Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu sahil yolu ile Hatuniye Mahallesi’nden geçen 30 metrelik yolu bir birine bağlayacak olan toplam 2 km balık bendi yolunun yenilenmesi yapılacaktır. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

“Sizler, Bizim Gözümüz, Kulağımızsınız”
Muhtarların, vatandaşların talep ve şikâyetlerini öğrenme konusunda belediye ile bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Başkan V. Aydın, “Sizler, bizim mahallelerimizdeki gözümüz, kulağımızsınız. Bir anlamda hem halkın temsilcisi, hem de bizi temsil eden bir göreve sahipsiniz. Biliyorsunuz ki vatandaşın gözünde muhtar, devleti ya da resmi tüm kurumları temsil eden birinci basamaktır. Bu bağlamda mahallelerimizin sorunlarını öncelikle sizlerden alarak, çözüm üretiyoruz ve uyguluyoruz.” dedi.
Tek tek söz alan muhtarlar ise, bu güne kadar mahallelerine verilen hizmet ve desteklerinden ötürü Başkan V.Aydın’a teşekkür etti.
Soru cevap şeklinde devam eden toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


HIZLI YORUM YAP

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

    300x250r

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.