DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BITCOIN 23065053,39%
Van
-3°

AÇIK

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

BAŞKAN AKMAN, MİNİKLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

BAŞKAN AKMAN, MİNİKLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, belediye tarafından ücretsiz olarak açılan kreşte eğitim gören minik çocukların karne sevincine ortak oldu.

ABONE OL
17 Haziran 2022 21:14
BAŞKAN AKMAN, MİNİKLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediyeye ait Tuşba Toplum Yaşam Merkezi’nde düzenlenen karne dağıtım törenine Başkan Akman’ın yanı sıra bazı birim müdürleri ile öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Uzun ve yorucu geçen bir eğitim öğretim yılının ardında karne almak için sabırsızlanan minik öğrencilerin mutluluğuna ortak olan Başkan Akman, yaz tatilini iyi değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere, iyi dinlemeleri, zamanlarını boşa geçirmemeleri, uyku düzenlerine dikkat etmeleri ve sağlıklı gıdalarla beslenmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Başkan Akman, velileri de yaz tatili boyunca çocukları televizyon, tablet ve telefondan uzak tutmaları konusunda uyardı. Başkan Akman, “Sık sık onlara kitap okuyun ve onlarla vakit geçirin. Çocuklardan sevginizi esirgemeyin, sevgiyle büyüyen çocuklar toplumda daha mutlu ve daha faydalı bireyler oluyorlar” dedi.

2002 öncesi eğitim sisteminde yaşanan zorluklardan da bahseden Başkan Akman, eğitimin beş sınıfın bir arada olduğu birleştirilmiş sınıflardan verildiğini söyledi. Eskiden okulların açılmasıyla birlikte velileri kitap bulma telaşı sardığını da kaydeden Başkan Akman, “Özellikle son yıllarda AK Parti hükümetleri ile birlikte Türkiye’nin her yerinde çocuklarımız daha nezih ve son teknoloji ile donatılmış sınıflarda eğitim öğretim görüyorlar. Okula gittiği gün kitaplarını sırasında buluyor. Bu imkanları bizlere sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim” diye belirtti.

Tuşba Toplum Yaşam Merkezi’nde belediye tarafından açılan kreşe sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 grup halinde katılan 90 çocuğa karnelerini veren Başkan Akman, çocukların kullandıkları kırtasiye malzemeleri dahil olmak üzere tüm ihtiyaçları belediye tarafından karşılandığını dile getirdi. Başkan Akman, “Artık bu çocuklarımızı bugün itibarı ile mezun ettik. Onlar önümüzdeki yıl ilkokula başlayacaklar. Ama kreşimizi yaz tatilinde de kapatmıyoruz. Önümüzdeki yıl gelecek olan çocuklarımızı şimdiden yaz kursumuza alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Minik öğrencilerin yaptıkları gösteriyi de izleyen Başkan Akman, daha sonra miniklerin karnelerini dağıttı. Minik öğrencilere çeşitli hediyeler de veren Başkan Akman, çocuklarla günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.