DOLAR 32,3157 0.2%
EURO 35,1169 -0.05%
ALTIN 2.292,140,66
BITCOIN 22906571,96%
Van

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Bakan Bilgin’den ‘3600 ek gösterge’ açıklaması: Bu ayın sonunda bitmiş olacak
  • Vanbasınhaber
  • Ekonomi
  • Bakan Bilgin’den ‘3600 ek gösterge’ açıklaması: Bu ayın sonunda bitmiş olacak

Bakan Bilgin’den ‘3600 ek gösterge’ açıklaması: Bu ayın sonunda bitmiş olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, hükümetin, çalışanları ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu belirtti. 3600 ek gösterge çalışması hakkında konuşan Bilgin "Kamu personelinin 3600 ek gösterge için en kapsamlı düzenleme yapacağız, ayın sonunda paylaşacağız" dedi.

ABONE OL
10 Mayıs 2022 21:07
Bakan Bilgin’den ‘3600 ek gösterge’ açıklaması: Bu ayın sonunda bitmiş olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceğiz” ifadelerine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine Bilgin, memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını hatırlattı.Hükümet olarak çalışanları ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalarının olduğunu belirten Bilgin, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin yol haritasını belirleyeceklerini kaydetti.
HAZİRAN ENFLASYONU NEDEN ÖNEMLİ?Memur ve memur emeklileri temmuz ayında toplu sözleşme gereği ek olarak enflasyon farkı alıyor. 6 aylık enflasyon farkı mevcut sözleşme zammına ekleniyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 ayda bir zam alıyor. Ocak-haziran döneminde oluşan enflasyon oranı kadar emekli maaşlarına zam yapılıyor. Bu nedenle memur ve emeklilere yapılacak zam oranları için 4 Temmuz’da açıklanacak haziran enflasyonu belirleyici olacak.
3600 EK GÖSTERGEDE SON DURUM
Ankara’da 36. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Açılış Programı’na katılan Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasın hakkında da bilgi verdi.Bakan Bilgin “Kamu personelinin 3600 ek gösterge için en kapsamlı düzenleme yapacağımızı ifade etmek isterim, bu ayın sonunda bitirmiş olacağız. Ayrıntısını o gün paylaşacağız” dedi.

Yenişafak

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.