DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0836 -0.14%
ALTIN 2.301,061,05
BITCOIN 22767660,56%
Van

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

ADIR ADASINA YÜZDÜLER

ADIR ADASINA YÜZDÜLER

Van Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 1. Van Denizi Yüzme Festivalinde yüzücüler tarihi adır adasına yüzdü.

ABONE OL
21 Temmuz 2022 19:31
ADIR ADASINA YÜZDÜLER
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Van Gölünü dünyaya tanıtmak, yerli ve yabancı turistlerin Van’a ilgisini artırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 – 23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 1. Van Denizi Yüzme Festivali devam ediyor.

Festival kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Van Gölü Aktivistleri işbirliğiyle Adır Adasına yüzme etkinliği düzenlendi. Sabah saatlerinde Van Merkez ve Edremit İlçe marinası kampa katılan vatandaşlar Ulaştırma Dairesi Başkanlığına ait otobüslerle Tuşba İlçesi Adır Adası sahiline getirildi. Burada toplanan yüzücüler güvenlik önlemleri altında yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta ki tarihi Adır Adasına kadar yüzdüler.

Yapılan etkinliğin çok güzel olduğunu belirten Arfa Balaban “Etkinlik için İstanbul’dan geldim. Suyun berraklığı ve temizliği beni çok mutlu etti. Adır adasına yüzme diğer rotalardan çok daha keyifli ve kolaydı. Büyükşehir Belediyesi ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Festival 22 Temmuz’da Amik Kalesinden Bitlis’e yapılacak olan bayrak yarışı yüzme etkinliği ile sürecek.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.