DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20783701,01%
Van
15°

AÇIK

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

4 milyon haneye doğal gaz desteği başvuruları başladı!

4 milyon haneye doğal gaz desteği başvuruları başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün kabine toplantısında açıkladığı 4 milyon haneye doğalgaz desteği başvuruları bugün başlıyor. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen haneler e-devlet üzerinden ve bakanlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) giderek başvuruda bulunabilecek.

ABONE OL
18 Şubat 2022 10:36
4 milyon haneye doğal gaz desteği başvuruları başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğalgaz destek ödemeleri mart ayının ikinci haftası başlayacak. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’nın kriterlerine uyan 4 milyon hane için verilecek destek ısıl haritaya göre tespit edilecek. Destek ödemeleri hane başına 450 ila bin 150 lira arasında değişecek. Doğalgaz destekleri yılda iki kez olmak üzere mart ve ekim aylarında gerçekleştirilecek. Başvuru sonucunda hak sahibi olan kişiler PTT’lerde doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanacak.

Isıl haritada çalışma yapıldı

81 ilde ihtiyaç sahiplerinin ısıl haritası çıkarıldı. Yardım miktarı belirlenmeden önce bakanlık bünyesinde oluşturulan ekiplerce, Türkiye genelinde doğalgaz altyapısı olup kömür desteğinden yararlanan hanelerin talepleri alındı.

Endeks hazırlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye’nin her bölgesinin farklı iklim koşullarına sahip olduğunu göz önünde bulundurarak, bölgelerin ısıl değerlerine göre endeks geliştirdi. Endeks, tüm ilçelerin Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden her bir ölçüm noktası için saatlik bazda son 4 yıllık sıcaklık verilerinin uluslararası yöntemlerle değerlendirilmesiyle oluşturuldu.

yeniakit

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.