DOLAR 32,3849 0.2%
EURO 35,0710 -0.04%
ALTIN 2.325,410,27
BITCOIN 2278908-1,09%
Van

PARÇALI BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

“1.VAN FOTOĞRAF MARATONU’ BAŞLADI

“1.VAN FOTOĞRAF MARATONU’ BAŞLADI

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "1. Van Fotoğraf Maratonu" kayıtların alınması ve ilk fotoğrafın çekilmesi ile başladı.

ABONE OL
19 Mayıs 2022 17:46
“1.VAN FOTOĞRAF MARATONU’ BAŞLADI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kentin tarihi, kültürel, doğa güzelliklerini tanıtmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Büyükşehir Belediyesince ilk defa düzenlenen fotoğraf maratonu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’in ilk fotoğrafı çekmesiyle start aldı.Fotoğraf tutkunlarının 4 gün boyunca 16 farklı rotada fotoğraf çekebileceği maratonda tüm rotalara ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor. 4 kategoride Fotoğraf ve 2 kategoride drone olmak üzere 6 kategoride çeşitli ödüllerin verileceği maratona fotoğraf sanatçıları büyük ilgi gösterdi.

İlk fotoğrafı çekerek Maratonun startını veren Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Türkiye’nin dört bir yanında katılım olduğunu belirterek, etkinliğin ilin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi.
Etkinliğin Van’da bir ilk olduğunu ifade eden Çelikel,
“Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanında katılımının olduğunu görmek bizleri sevindirdi. Edirne’den İstanbul’a, Zonguldak’tan hatta ve hatta Beynelmilel İran’dan da birçok fotoğraf sevdalısı maratonumua eşlik ediyor. 4 günlük, bu süreçte 4 farklı rotada 16 farklı noktada varlığımızın yaban hayatı, ören yerleri, tarihi güzellikleri ve Van’daki yaşama dair fotoğrafı deklanşörleriyle buluşturacak. Bu kareleri nihayetinde Türkiye’nin çok saygın fotoğrafçılarından oluşan jürimizin takdirine sunacaklar. İnşallah keyifli bir 4 gün olacağını düşünüyoruz. Biz de ara ara iştirak edeceğiz. Bu maratona Bugün de otobüslerimiz hazır ve katılımcılarımıza şimdi rotalarına doğru yavaş yavaş uğurlayacağız. İnşallah günün sonunda da hem ödüllendirilmesi hem de akabinde 65 fotoğraftan oluşan bir Van sergimiz olacak. Bu süreçte tüm Halkımızı ve fotoğraf sevdalılarını etkinliğimize katılmaya bekliyoruz” dedi.

Maratona İstanbul’dan katıldığını belirten Esra Erdör, “İlk kez Van’a geliyorum. Organizasyon çok güzel, bugün Akdamar Adasına gideceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Maratona Kocaeli’den katılan Dilan Yaşar da organizasyondan dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.Fotoğraf Maratonu 22 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.

    Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.


    HIZLI YORUM YAP

    KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

      300x250r

      Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.